Hlavní navigace

Nová funkce Instagramu umožní stahování veřejných příběhů do smartphonů

27. 11. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Na Instagram dorazila nová funkce, která uživatelům umožní stahování veřejných příběhů. Předtím bylo možné ukládat příběhy pouze v rámci Instagramu pro pozdější shlédnutí, nově je možné uložení přímo do smartphonu.

Na sociální síť Instagram dorazila nová funkce v podobě ukládání reels (příběhů) do koncových zařízení. Doposud bylo možné si příběhy ukládat pro pozdější přehrání pouze v rámci Instagramu, nyní je možné příběhy uložit přímo do smartphonu. Takto uložení příběhy budou mít vodoznak Instagramu s názvem účtu, podobně jako je tomu například u videí z TikToku.

Podle Techcrunch bylo stahování reels dostupné už v červnu tohoto roku pouze pro uživatele z USA, nyní by měla být funkce globálně dostupná napříč všemi světadíly. V případě stažení příběhu obsahujícího licencovanou zvukovou stopu se stáhne příběh bez zvuku.

Instagram nově nabídne omezení příspěvků pouze pro blízké přátele Přečtěte si také:

Instagram nově nabídne omezení příspěvků pouze pro blízké přátele

Pokud nechcete, aby kdokoliv stahoval vaše příběhy, můžete jim tuto funkci zakázat prostřednictvím přepínače v nastavení (nastavení → soukromí → reels → povolit lidem stahovat vaše příběhy).

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.