Hlavní navigace

Nová tahová strategie Shadow Vault

9. 6. 2003

Sdílet

Slovenští Mayhem Studios odhalují jejich nové děťátko...

Po vydání fantasy tahové strategie Empire of Magic se členové slovenského vývojářského týmu Mayhem Studios rozhodli odhalit jejich další připravovaný titul. Jmenuje se Shadow Vault a opět se řadí do rodiny tahových strategií. Tentokrát se však ze světa udatných rytířů a moudrých mágů dostanete do naší, opět nezáviděníhodné budoucnosti.



Obloha je pokryta černými mraky a konec světa se blíží. Lidé pro záchranu zkusili snad již všechno, bohužel bezúspěšně. Jedna možnost však stále zůstává - návrat časem zpět do roku 1985 a boj s vlastními předky o matičku Zemi. Kdo by to byl řekl, že se na první pohled předem vyhraný konflikt zvrhne v atomovou válku, s níž nikdo ze zúčastněných nepočítal...



Lehce nastíněný příběh této nové tahové strategie vypadá zajímavě a stejně na tom je i většina ostatních prvků hry, ale nepříliš lákavá grafika ruku v ruce s nepovedeným Empire of Magic nás nechává na pochybách, zdali autoři opět nestoupnou vedle. Avšak vzhledem k tomu, že Shadow Vault je ve vývoji zhruba dva roky a ještě zbývá spoustu věcí dodělat, vyhneme se ukvapeným závěrům. Naopak se můžete těšit na rovných 20 misí, 30 různých jednotek a postav i 40 akcí, které mohou v průběhu kruté války provádět, a 36 schopností, jež budou získávat a vylepšovat.



V této hře tedy opět dáte přednost drobným zásahovým skupinkám před hordami bojových jednotek. Na své si rozhodně přijmou fanoušci falloutovského prostředí, neboť blížící se konec světa se podepíše na všem kolem vás. Autoři též slibují vysokou umělou inteligenci jak nepřátel, tak i vámi ovládaných postav, ale o opravdových kvalitách hry se budete moci přesvědčit až ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, kdy se Shadow Vault objeví na pultech obchodů.

Autor článku