Hlavní navigace

Nová verze AVG přidává i kontrolu webových stránek

27. 2. 2008

Sdílet

Software od společnosti AVG Technologies obsahuje technologii ochrany webového provozu v reálném čase LinkScanner, zařazenou do systému po loňské akvizici společnosti Exploit Prevention Labs.

Nová verze AVG 8.0 chrání podle dodavatele před širokým spektrem hrozeb (webové exploity, spam, viry, spyware, rootkity, nežádoucí průnik do systému) a navíc zajišťuje kontrolu webových stránek v reálném čase.

Software od společnosti AVG Technologies obsahuje technologii ochrany webového provozu v reálném čase LinkScanner, zařazenou do systému po loňské akvizici společnosti Exploit Prevention Labs. Přepracované testovací jádro obsahuje nyní již ve všech edicích sjednocenou ochranu před viry i spyware. AVG 8.0 pracuje na operačních systémech MS Windows 2000 a vyšších, přičemž podpora dosavadní verze AVG 7.5 potrvá do konce roku 2008. Nová verze bude k dispozici od zítřka (28. 2. 2008).

Právě na vyhledávání a webový provoz vůbec jsme se zaměřili kvůli stále intenzivnějším webovým útokům,“ uvedl Karel Obluk, technický ředitel společnosti AVG Technologies.„Naše řešení varuje uživatele internetu před nebezpečím, aniž by museli kliknout na příslušný odkaz. Vizuálně tak obdrží informaci, zda příslušný link vede či nevede na infikované stránky,.“

Do produktu nově zařazený webový štít chrání před nechtěným stažením infikovaných souborů při prohlížení webových stránek i při on-line komunikaci s pomocí ICQ nebo MSN aplikací. AVG 8.0 dokáže eliminovat také rostoucí hrozby ze strany exploitů, které zneužívají slabých míst v zabezpečení webového prohlížeče k průniku do počítače. Nová verze AVG obsahuje rovněž detekci rootkitů, což jsou obtížně odhalitelné programy, maskující svou vlastní přítomnost v PC. Přepracován byl i firewall.

AVG 8.0 podporuje podle dodavatele vícejaderné procesory, což mimo jiné umožňuje zpracovávat najednou více požadavků na testování, zvyšuje výkonnost systému a jeho odolnost vůči některým typům útoků. Vývojáři se soustředili také na snazší nastavení plánovaných úloh a například i na možnost nastavit prioritu testu v jeho průběhu. Způsob virových a programových aktualizací snižuje zatížení počítače a zajišťuje uživateli vždy co nejaktuálnější ochranu proti škodlivým kódům.

AVG nabízí novou verzi 15 jazycích.

Autor článku