Hlavní navigace

Nové MMORPG Ultima X: Odyssey

25. 8. 2003

Sdílet

Legendární RPG série Ultima pokračuje ve velkém stylu...

Společnost Electronic Arts s velkou slávou oznámila vývoj nového titulu ze série legendárních RPG Ultima. Již desátý díl Ultima X: Odyssey vzniká opět ve slavném vývojářském studiu Origin Systems a překvapivé je, že nepůjde o singleplayerový projekt, ale o zbrusu nové online dobrodružství, které je autory představováno jako MMORPG nové generace. Již zveřejněné screenshoty svědčí o vynikajícím grafickém zpracování a využití nejnovějšího Unreal Enginu to jen potvrzuje. Každý onlinový hráč však moc dobře ví, že v MMORPG nejde až tak o grafiku, ale spíše o samotný systém hry.



Ultima X: Odyssey herním systémem nenavazuje na proslavenou Ultimu Online, ale jako vzor si bere zmiňovanou singleplayerovou sérii. Váš hrdina se bude zdokonalovat v osmi základních Ctnostech (Virtues) a jakmile dosáhne mistrovství, stane se z něj Avatar. Ovládnutí každé z Ctností zpřístupňuje speciální schopnosti a taková postava může přijímat žáky, následující svého mistra. Nová Ultima X bude navíc obsahovat speciální zóny, které si skupina hráčů může zamknout pro své vlastní dobrodružství a nadobro se tak zbavit nezvaných hostů. Každá postava bude dostávat questy šité přímo na míru vybrané specializaci, čímž dojde k dalšímu zvýšení hratelnosti.



Bitvy budou probíhat v reálném čase, kdy si hráči zvolí míru agresivity a způsob boje. Nepůjde o pouhé čekání na vykonání určených akcí, ale hráči budou muset být neustále ve střehu, kombinovat útoky s obranou a speciálními pohyby. Díky tomuto systému je možné, že i slabší postava dokáže porazit mnohem silnějšího protivníka, pokud hráč dokáže dokonale využívat všech jejích schopností. Ultima X: Odyssey by se na pultech obchodů měla objevit již letos v zimě, a tak se již nyní můžete těšit na fantastické dobrodružství, které s touto hrou bezpochyby zažijete.

Autor článku