Hlavní navigace

Nové RPG World Wide War 1943

2. 7. 2003

Sdílet

Another War 2 od Mirage Interactive se mění na World Wide War 1943...

Vývojáři z týmu Mirage Interactive se s jejich Another War příliš nevytáhli, přesto však začali pracovat na pokračování. Připravované RPG z prostředí druhé světové války Another War 2 bylo však nečekaně přejmenováno na World Wide War 1943 a autoři dokonce spustili oficiální stránku. Pojďme se tedy na tuto chystanou novinku podívat.



Hlavní hrdina nového dobrodružství pašuje brambory do okupovaného Norska, když jednoho nešťastného dne mu jeho loď zničí německá ponorka. Dostává se na její palubu a zjišťuje, že míří na tajnou misi do Afriky. Zde se začíná odvíjet celý příběh, ve kterém se dostanete do mnoha nebezpečných situací a budete bojovat nejen o svůj holý život.



World Wide War 1943 se ponese ve stejném duchu jako předchozí Another War. Čeká vás spousta soubojů i rozhovorů a řešení problémů. Můžete se těšit na přepracovaný engine původní hry (opět 2D izometrické prostředí), obohacený vylepšenou umělou inteligencí nepřátelských vojáků i vašich pomocníků, které si budete moci přibrat do party. Hra by měla zaujmout jak akčněji zaměřené hráče, tak i fanoušky adventur. Bude pouze na vás, jaký mód si vyberete, a podle toho strávíte více času v boji nebo naopak řešením různých úkolů.



Mirage Interactive slibují čtyřicet odlišných druhů nepřátel, kterým se budete moci postavit vyzbrojeni více než padesáti různými zbraněmi. Budete komunikovat zhruba s padesáti NPC, z nichž některé postavy se k vám přidají a budou vám na cestách dělat společnost. Jako v každém správném RPG ani zde nebude chybět propracovaný vývoj postavy. Dočkáte se třech hlavních povolání, sedmi různých zaměření a padesáti dovedností a speciálních schopností. Jen doufejme, že se vše nakonec vydaří a World Wide War 1943 nestihne stejný osud jako jeho předchůdce.

Autor článku