Hlavní navigace

Nové SSD od Walton Chaintech

4. 9. 2008

Sdílet

Společnost Walton Chaintech, která se v minulosti proslavila mimo jiné svými extrémními RAM, na trh uvedla novou řadu solid state flash disků (SSD).

CS24

Společně s tím, jak roste poptávka po flashových pevných discích, zvyšují se jejich rychlosti, kapacity a naopak klesají jejich ceny. Jedněmi z nových modelů jsou i nové "průmyslové" solid state disky od společnost Walton Chaintech.

Walton Chaintech se dlouhodobě zabývá výrobou všech různých zařízení s flashovými pamětmi od RAM přes různé paměťové karty až po flashové pevné disky. A právě dvě nové řady společnost tento týden představila. Jedná se o 2,5" disky Apogee řady K2 Industrial, což jsou disky s rychlostmi čtení maximálně okolo 70MB/s určené, jak již název napovídá, k průmyslovému využití. Tomu odpovídá i udávaná hodnota MTBF (mean time before failure) dva miliony hodin.

Druhou novou řadou jsou 1,8" disky Apogee J1, což jsou naopak disky určené do výkonných domácích počítačů, nejlepších notebooků a podobně. Tomu má odpovídat i rychlost čtení až 120MB/s.

Disky obou řad se budou vyrábět v kapacitách 16, 32, 64 a 128GB s několika komunikačními rozhraními (SATA, Micro SATA, IDE), přičemž by měly být k dispozici téměř všechny kombinace výše jmenovaného.

Ceny ani dostupnost zatím výrobce neoznámil.

Související odkazy:
http://digitalworld.pcworld.cz/pcw-hardware/Extremni_DDR3_Walton_Chaintech

- - Tomáš Šulc