Hlavní navigace

Nové vesmírné RPG Star Wolves

21. 5. 2003

Sdílet

1C představují nové vesmírné RPG s prvky strategie...

Převaha RPG z oblíbeného fantasy prostředí může leckoho znechutit, a tak se vývojáři z X-Bow Software rozhodli zabrousit do zcela jiné oblasti. Jejich připravované RPG se strategickými prvky Star Wolves se nebude odehrávat ve světě rytířů, čarodějů a krvelačných monster, ale ve vesmíru na přelomu 21. a 22. století. I zde se však vyskytuje spousta nepřátel, kterým budete muset čelit, neboť vesmír zde není tak bezpečným místem, jak by se na první pohled mohlo zdát.



Na začátku hry se vžijete do role lovce lidí, který si musí vydělat, aby měl na živobytí a mohl si vylepšit své staré vesmírné plavidlo. Budete však strženi vírem událostí, jež vás zavedou na místa, o kterých jste zpočátku ani nesnili. Postupem času potkáte další spolubojovníky, které přiberete do party. Celkem budete moci ovládat šest různých postav s odlišnými vlastnostmi a schopnostmi, jež se budou v průběhu hry měnit. Jelikož budete většinou čelit nepřátelské přesile, nemůžete se spoléhat pouze na palebnou sílu a využijete i mnoha speciálních lodních zařízení, kterými si budete moci vaše plavidla vylepšovat.



Autoři pracují na nelineárním příběhu se spoustou hlavních, vedlejších i tajných úkolů. Během vašeho vesmírného dobrodružství narazíte na více než 25 bojových vesmírných korábů a spoustu různých druhů zbraní, od energetických paprsků až po dalekonosné rakety. Můžete se těšit na různé druhy misí, mezi nimiž nechybí ani utajené akce, při kterých se budete muset skrývat v mlhovinách a využívat některých specialit, abyste nebyli odhaleni.



Co se grafického zpracování týče, nevypadá rozhodně nijak lákavě, ale jelikož je vydání v Rusku plánováno až na konec roku a anglická verze ještě nebyla oznámena, za těch pár měsíců se může leccos změnit.

Autor článku