Hlavní navigace

Novinky od firmy Oracle

1. 2. 1999

Sdílet

Oracle Source Oracle Source je nový systém plně elektronického objednávání produktů Oracle, určený pro partnery...


Oracle Source

Oracle Source je nový systém plně elektronického objednávání produktů Oracle, určený pro partnery Oracle. Od této chvíle mohou partneři z jedné snadno ovladatelné webové aplikace získávat nové informace o produktech (včetně jejich dostupnosti pro nejrůznější platformy), uzavírat objednávky a získávat informace o dodávkách, fakturách a platbách.
Oracle Source obsahuje 5 modulů: Product Search, Templates, Orders, Track Orders a User Profiles. Product Search umožňuje získat informace o produktech, aktuálních verzích, upgradech, objednacích číslech a podobně. Všechny informace lze rychle a snadno vyhledávat například pomocí klíčových slov. Modul Orders umožňuje přímé napojení do interního objednávkového systému Oracle a redukuje tak na minimum všechny časy potřebné pro zpracování objednávky. Automatická kontrola přitom prakticky vylučuje špatné vyplnění objednávky. Modul Templates umožňuje vytvářet sestavy různých produktů, které mají být instalovány a provozovány společně. Tyto sestavy mohou být sdílené pro další partnery. Systém se sám stará, aby celá sestava byla zaručeně funkční na zvolené platformě a v příslušných verzích jednotlivých produktů. Modul Track Orders umožňuje zjistit, v jakém je objednávka stavu a sledovat její chod od objednání až po zaplacení faktury. Modul User Profiles kromě operativních změn v adrese, telefonních a dalších kontaktech umožňuje také, aby tzv. “primární uživatel” sám přiděloval dalším uživatelům systému z téže firmy limitovaný nebo plný přístup k Oracle Source.

Akvizice firmy Concentra

V průběhu listopadu 1998 zakoupil Oracle za 43 milionů USD kontrolní balík akcií firmy Concentra Corporation (prodejní cena byla stanovena na 7 USD za akcii). Zbývajících 49 % akcií bude vykoupeno od drobných akcionářů za stejnou cenu (7 USD za akcii) ještě do konce kalendářního roku. SellingPoint, nejznámější produkt firmy Concentra, je bezprostředně po podepsání smlouvy zahrnut do nabídky Oracle a postupně bude integrován do finančních aplikací Oracle.
Oracle posiluje akvizicí Concentry svou pozici na trhu technologií pro elektronické obchodování (Electronic Commerce, EC) – je totiž špičkou své třídy. S použitím produktu SellingPoint je možno zajistit, aby zákazník procházel nabídku individuální konfigurace zboží (např. příplatkové výbavy automobilu), on-line zjišťovat, jak se vybraná výbava projevuje na ceně, a po skončení výběru okamžitě zadat objednávku.

Strategické partnerství s firmou Requisite

Americká firma Requisite Technology (Boulder, Colorado) je významný dodavatel v oboru nástrojů pro vytváření a správu elektronických katalogů, včetně výkonných nástrojů pro prohledávání a indexování elektronických informací, a zároveň správce elektronických katalogů zboží a služeb v USA. Na základě strategického partnerství může Oracle postupovat stejně, jako by vlastnil technologii firmy Requisite a bude svým zákazníkům nabízet přístup k několika významným titulům elektronických katalogů, včetně exkluzivního přístupu k elektronickému katalogu W.W.Grainer, Inc., který obsahuje více než 200 000 položek.

Rekord v benchmarkových testech

Databáze Oracle drží rekord hned ve třech kategoriích benchmarkových testů. Jednak je to OLTP (on-line transaction processing; benchmark TPC-C), a to jak na platformě UNIX (102 542 tmpC), tak Windows NT (27 384 tmpC). V obou případech bylo rekordu dosaženo na systému Compaq Alpha 8400, který je v rekordní konfiguraci již na trhu. Další benchmarkový rekord Oraclu je v systémech pro podporu rozhodování (benchmark TPC-D). Rekordní hodnota je v tomto případě 27 024 QphD (5 740 QthD). Je to více než 40krát vyšší výkon než u nejbližší konkurence. Rekordního výsledku bylo dosaženo na hardwaru Sun Enterprise 10000 Server (nazývaného též Starfire). Konfigurace, na níž bylo dosaženo rekordu, bude k mání v polovině ledna 1999. Třetí skupina produktů, kde jsou populární benchmarkové testy, jsou aplikace ERP. Oracle zde dosahuje nejlepších výsledků u aplikací Baan i SAP - vždy na UNIXu i NT. V případě UNIXu byly výsledky dosaženy na hardwaru IBM (Baan) a Sun Starfire (SAP), v případě Windows NT na hardwaru Hewlett-Packard (Baan, SAP). Všechny rekordní konfigurace jsou již k dispozici. Oracle však dosahuje nejlepších výsledků v testech ERP i s dalšími aplikacemi (např. PeopleSoft).