Hlavní navigace

Nový LCD projektor Hitachi CP-X400

Sdílet

Společnost Hitachi Digital Media Group oznámila uvedení nového LCD projektoru CP-X400 s jasem 3000 ANSI lumenů a panelem 0,63 palce, který je vhodný pro projekci větším skupinám publika.

Společnost Hitachi Digital Media Group oznámila uvedení nového LCD projektoru CP-X400, který byl navržen s ohledem na splnění různorodých potřeb obchodních společností i zákazníků z oblasti školení a rozvoje a integruje nejoblíbenější a nejhodnotnější vlastnosti předchozích modelů. Projektor s jasem 3000 ANSI lumenů využívá nový panel s úhlopříčkou 0,63 palce (1,6 cm) a nabízí nejnovější funkce pro zajištění nejvyšší úrovně využitelnosti, všestrannosti a kvality spolu s nízkými náklady na jeho pořízení.


„Model CP-X400 byl vytvořen s cílem zvýšit laťku, kterou zákazníci očekávají od projektoru pro obecné použití s ohledem na využitelnost a všestrannost spolu s kvalitou, zabezpečením, výkonem a spolehlivostí, pro které je společnost Hitachi již nyní vyhlášená,“ říká Axel Kutschke, hlavní ředitel divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. „Tohoto cíle jsme dosáhli díky spojení některých úplně nových funkcí s již oblíbenými vlastnostmi v jediném projektoru, který tak nabízí výjimečné hodnoty. Profesionálové z oblasti obchodu i školení a rozvoje mají poprvé k dispozici jediné řešení, které podává výkon na nejvyšší úrovni pro jakékoli publikum do 100 lidí bez ohledu na to, zda je projektor instalovaný napevno nebo přenášený.“

Jednou z klíčových vlastností pro použitelnost projektoru CP-X400 je velký a vylepšený elektrostatický filtr vzduchu na 400 hodin provozu, jenž snižuje náklady na údržbu, prodlužuje intervaly jejího provádění a zvyšuje spolehlivost, přičemž přispívá i ke snížené hladině hlučnosti na pouhých 29 dB. Nižší náklady na údržbu i pořizovací náklady navíc umožňuje prakticky zvolené umístění filtru se snadným přístupem z boku projektoru a dvířka pro výměnu lampy v jeho horní části. Možnosti nastavení rozšířil nový režim pro denní světlo, který zajišťuje vylepšené a živější podání obrazu v jasném osvětlení. Model CP-X400 v sobě spojuje jedinečné funkce projektorů Hitachi, jako například pojmenování zdrojů obrazových signálů, přednastavená rozlišení, režimy bílá, černá a zelená tabule a možnost změny frekvence pro infračervené dálkové ovládání spolu se stále oblíbenějším tlačítkem „My Button“, jež zaručuje, že projektor CP-X400 bude snadné používat v jakýchkoli situacích. I zdánlivě malé prvky v designu projektoru jako sériové číslo přemístěné na bok projektoru pomáhají minimalizovat čas a náklady spojené se správou inventáře.

Možnosti zabezpečení a ochrany proti krádeži figurují v seznamu priorit většiny organizací a odvětví vysoko a projektor CP-X400 proto slučuje veškeré bezpečnostní funkce, díky nimž si společnost Hitachi v této oblasti získala uznání celého oboru. Zámek na PIN a zamykání vlastní obrazovky („MyScreen“) rovněž na PIN, možnost použití uzamykacího systému Kensington, bezpečnostní třmen z nerezové oceli, popis znemožňující neoprávněné změny a exkluzivní technologie společnosti Hitachi – heslem chráněný detektor změny polohy projektoru – vylepšují zabezpečení na více úrovních současně. Díky tomu, že vlastní krádež projektoru je obtížnější a že hodnota kradených kusů se na černém trhu snižuje díky možnosti projektor zablokovat, je pravděpodobnější, že model CP-X400 bude oprávněným majitelům sloužit dlouho a hodnotně.

Pro dosažení té nejlepší kvality obrazu je projektor CP-X400 navíc vybaven celou řadou vyspělých funkcí, včetně funkce vyrovnávání gamma křivky, kterou využívá například nejvyšší model projektoru pro domácí kino PJ-TX300.

Projektor Hitachi CP-X400 je v celé Evropě k dostání od května 2007 za doporučenou koncovou cenu 44 950 Kč včetně DPH.

LCD PROJEKTOR HITACHI CP-X400


Použitelnost:

  • Konstrukční vlastnosti vycházející ze zdravého rozumu zjednodušují každodenní používání a údržbu, ať je projektor přenášen nebo instalován napevno:
  • Elektrostatický filtr vzduchu na 400 hodin provozu s možností výměny z boku projektoru
  • Tlačítko „My Button“, pojmenovávání vstupních zdrojů, režim pro denní světlo, změna frekvence infračerveného dálkového ovládání, přednastavené změny rozlišení
  • Provoz v režimech bílá / černá / zelená tabule
  • Rychlé přímé zapnutí a vypnutí během 5 sekund
Náklady na údržbu:
  • Údržba je snadná díky součástem s dlouhou životností, snadnému přístupu k lampě přes dvířka v horní části a výrobnímu číslu na boku projektoru
Objektiv:
  • Objektiv s krátkou projekční vzdáleností promítá obraz s úhlopříčkou 60 palců (153 cm) na vzdálenost pouze 1,8 m
  • Optický posun objektivu 9:1
  • Manuální zoom 1,2.
Kvalita obrazu:
  • 3LCD systém s 8 bitovou barevnou hloubkou nabízí 16,7 miliónů barev
  • Výkon 3000 ANSI lumenů (lm) v normálním režimu pomocí 3LCD panelu typu P-Si TFT s úhlopříčkou 0,63 palce
  • Kontrastní poměr 500:1
  • Rozlišení XGA s vynikající kvalitou obrazu
  • Kompatibilita s HDTV
  • Další funkce: postupné řádkování přizpůsobené pohybu (Motion Adaptive Progressive Scan) a vyrovnávání gamma křivky (Equalising Gamma).
Zabezpečení
  • Vynikající bezpečnostní ochrany na více úrovních snižují riziko krádeže.
Další vlastnosti:
  • Reproduktory: 1 x 6 W. Stereo mini jack.
  • Úroveň hlučnosti : 29 dB v tichém režimu.
  • Digitální keystone: Automatická korekce vertikálního lichoběžníkového zkreslení (keystone).
  • Vstupy :Duální RGB vstupy, jeden RGB výstup. Složkový vstup přes RCA konektory. Stereo mini jack x2, 1 pár RCA L/R.
  • Rozměry: 340 mm (Š) x 270 mm (H) x 100 mm (V).
  • Hmotnost: 3,5 kg