Hlavní navigace

Nový mix akce, strategie a RPG Joan of Arc

12. 6. 2003

Sdílet

Johanka z Arku zaútočí na PC v nové hře od Enlight Studios...

Trevor Chan, jehož posledním výtvorem je budovatelská strategie Restaurant Empire, společně se svým týmem Enlight Software ohlásil zbrusu novou hru Joan of Arc. Jak již samotný název napovídá, vžijete se do role slavné Johanky z Arku, která v patnáctém století vedla utlačované Francouze do boje proti Angličanům. I když její život neskončil příliš šťastně a za své hrdinské činy nebyla právem odměněna, zúčastníte se s ní v tomto novém mixu akce, strategie a RPG mnoha slavných bitev, odehrávajících se ve středověké Evropě.



Přestože autoři vyzdvihují všechny tři zmíněné žánry, vše nasvědčuje tomu, že půjde především o akční hru. Johanku budete ovládat v third person pohledu a rozsévat kolem sebe smrt. Velkým lákadlem je vývoj hlavní hrdinky - z obyčejné děvečky se postupem času stane výborná bojovnice. V bojích budete moci používat spoustu rozdílných zbraní, bez speciálních technik byste však moc dlouho nepřežili. Komba budou vyžadovat přesné načasování a v průběhu hry se budete moci učit nové a samozřejmě účinnější kombinace.



Nutno však podotknout, že nepůjde o žádné drobné šarvátky. Dostanete se do obrovských bitev, odehrávajících se na devíti rozsáhlých mapách, kde nechybí pevnosti a města plná vyděšených obyvatel. V takových akcích rozhodně není radno riskovat, a tak přijde na řadu i taktika a různé strategické prvky. Tuto část hry však autoři zatím nekomentovali a dalších podrobností se zřejmě dočkáme během následujících týdnů, stejně jako prvních screenshotů. Enlight Software totiž nemají času nazbyt, neboť vydání Joan of Arc je plánováno na polovinu listopadu tohoto roku.

Autor článku