Hlavní navigace

Nový S-IPS monitor HP LP2475w

21. 7. 2008

Sdílet

HP chystá po LP2480zx již druhý širokoúhlý monitor s S-IPS panelem, čímž na náš trh dorazí další vysoce kvalitní monitor pro náročnější zákazníky. ovšem vzhledem k politice HP by mohl být i cenově dostupný.

Výběr nejlepších LCD monitorů s S-IPS panely byl na Evropském trhu vždy dost omezený, zvláště co se týče 24“ a větších. V zásadě šlo jen o NEC 2690 a LaCie 526, což je vlastně přejmenovaný NEC.

Společnost HP se rozhodla využít poptávky po těchto monitorech a nedávno uvedla LP2480zx, což je ovšem model s LED podsvícením určený zejména pro profesionální grafiky, jehož limitujícím faktorem je pro mnoho zákazníků cena přesahující 35 tisíc korun.

Nyní na trh míří LP2475w, který by měl být, alespoň podle dostupných údajů, také vybaven S-IPS panelem, v tomto případě se standardním podsvícením pomocí zářivek. Šířka barevného spektra ještě není jistá, stejně jako to, zda monitor bude mít kalibrovatelnou LUT barevnou tabulku, doufejme ale, že ano.

Jistě na druhou stranu je, že má řadu vstupů - DVI-I/VGA, DVI-D, DisplayPort a HDMI, disponuje i oblíbenými USB výstupy.

Podle údajů na diskuzích by měla být cena pro Evropský trh kolem 1000 amerických dolarů, což znamená něco kolem 17500 korun s daní. A to by byla za 24“ S-IPS monitor vynikající cena.

Počkejme si ovšem na potvrzení a upřesnění informací, stejně jako na datum konečného uvedení na trh.

- - Alexandr Radecký