Hlavní navigace

OfficeScan 10.5 má umožnit více virtuálním desktopů na jednom hostiteli

11. 6. 2010

Sdílet

Trend Micro rozšiřuje svou nabídku virtualizační infrastruktury o produkt OfficeScan 10.5. Jedná se o hypervisorové řešení pro zabezpečení koncových bodů určené pro střední a velké podniky.

OfficeScan 10.5 využívá informace z infrastruktury Trend Micro Smart Protection Network v cloudu a dokáže řešit specifické problémy koncových bodů nasazených na infrastruktuře VDI (Virtual Desktop Infrastructure). Podle dodavatele umožní podnikům více než zdvojnásobit počet virtuálních počítačů na jednom hostiteli VDI – bez obětování zabezpečení.

Podle nedávné studie Enterprise Strategy Group má 60 % podniků vypracovanou strategii virtualizace stolních počítačů a 45 % z nich bude během následujících tří let virtualizovat 50 % svých desktopů. Navzdory menší ekonomické náročnosti čištění nebo obnovy napadených virtuálních koncových bodů má většina scénářů využití virtuálních desktopů rizikový profil téměř stejný jako desktopy fyzické.

Podniky jsou v pokušení nasazovat na virtualizovaných koncových bodech stávající zabezpečení, které nezohledňuje virtualizaci. To však přináší značné výkonnostní problémy se sdíleným hardwarem serverů VDI a má negativní dopady na koncové uživatele. V konečném důsledku se pak podniky musí rozhodnout mezi nízkou návratností investic (ROI) do VDI a špatným zabezpečením, s nímž se pojí i riziko neplnění zákonných požadavků.

Tyto klíčové problémy řeší podle Trend Micro optimalizace VDI zavedené v nové verzi produktu OfficeScan: V rámci integrace s produkty Citrix XenDesktop a VMware View identifikuje OfficeScan 10.5 virtualizované koncové body a zabraňuje soupeření o prostředky díky serializaci operací kontroly a bezpečnostních aktualizací.

Novinky v produktu OfficeScan 10.5

Schopnost rozpoznat virtuální koncové body kompatibilní s produkty Citrix XenDesktop a VMware View: Tradiční řešení pro zabezpečení koncových bodů způsobují u sdílených hardwarových prostředků VDI značné výkonnostní problémy, které frustrují koncové uživatele a nutí podniky snižovat bezpečnostní standardy. OfficeScan 10.5 zabrání soupeření o prostředky a optimalizuje operace kontroly na virtualizovaných počítačích, aby bylo možné maximalizovat počet virtuálních počítačů na jednom hostiteli VDI – ať už firma používá Citrix nebo VMware – aniž by bylo nutné obětovat zabezpečení nebo dodržování předpisů.

Lokální kontrola reputace webů: V poslední verzi produktu OfficeScan mají zákazníci možnost implementovat kontrolu reputace webů na lokálním serveru v zákaznické síti, která zajistí ještě rychlejší ochranua sníží zátěž firemního internetového připojení.

Optimalizovaná správa a lepší rozšiřitelnost: OfficeScan 10.5 nyní umožňuje spravovat z jednoho serveru OfficeScan Management Server více než 20 000 koncových bodů.

CS24

Trend Micro OfficeScan 10.5 lze očekávat koncem července 2010.