Hlavní navigace

Olympus E-3: Univerzální profesionální nástroj

17. 10. 2007

Sdílet

Na tuzemský trh byla uvedena nová vlajková loď řady Olympus E-Systém, založená na 4/3 standardu. Jde o aparát E-3, který by měl dle zástupců firmy plně uspokojit vysoké nároky profesionálních fotografů.

S pokročilým systémem automatického zaostřování a novými objektivy Zuiko Digital SWD (Supersonic Wave Drive), dosahuje E-3 rychlých zaostřovacích časů. Díky extrémně vysokým rychlostem závěrky – až 1/8000 sek. a sekvenci až 5 snímků za sekundu v plném rozlišení v RAW formátu (tak dokáže v řadě pořídit až 19 snímků), je z E-3 unikátní nástroj, který je schopen zachytit jakoukoli situaci.


Pro dosažení nejlepší obrazové kvality za různých situací, je E-3 vybavena výkonným stabilizátorem obrazu, který je schopen kompenzovat vůči otřesům fotoaparátu až do 5EV stupňů. To vše je doplněno o 10ti megapixelový vysokorychlostní senzor Live MOS a obrazový procesor Olympus TruePic III. Ve spojení s digitálními objektivy Olympus Zuiko Digital, které jsou vyrobeny na míru digitálním zrcadlovkám, tak lze dosáhnout jen těch nejlepších výsledků.

Funkce živého náhledu (Live View) nabízí fotografům možnost volby a svobody při kompozici záběru: ať už je potřeba zvolit záběr nad hlavou, od země, či je jen potřeba udržovat vizuální kontakt s fotografovanou osobou, vždy je přitom možno použít živého náhledu na rozměrné 6,4 cm výklopné HyperCrystal LCD obrazovce, která kromě jiného dokáže živě zobrazit expoziční změny při korekci expozice, nebo změnu v nastavení bílé.

Vedle živého náhledu, mohou fotografové využít také profesionálního pokrytí hledáčku, které je celých 100%. A protože je E-3 vybavena antiprachovým filtrem (Supersonic Wave Filter), mohou se fotografové plně soustředit na záběr, aniž by se museli strachovat, že jejich snímky budou znehodnoceny prachovými artefakty. Spolehlivost a odolnost přístroje je dále umocněna voděvzdorným tělem a také většinou odolných objektivů řady E-Systém. Navíc lze spoléhat na extrémně vysokou životnost závěrky, která je 150 000 cyklů.

Olympu E-3 se objeví na pultech prodejen na konci listopadu 2007.

- - David Zajíc

ICTS24