Hlavní navigace

Panasonic KX-TCD340CET

1. 7. 2006

Sdílet

Tento DECT patří v našem testu k těm nejvybavenějším a díky integrovanému záznamníku v základně bude pravděpod...


Tento DECT patří v našem testu k těm nejvybavenějším a díky integrovanému záznamníku v základně bude pravděpodobně jasnou volbou pro řadu jednotlivců, kteří se nemohou či ani nechtějí spolehnout na služby operátorů nebo vnitropodnikových ústředen, umožňujících samostatné ukládání zpráv. Kapacita zásobníku pojme až 15 minut záznamu a na základně naleznete k jeho ovládání klávesnici a pětisměrný joystick pro pohyb v menu a uložených zprávách. Základna samozřejmě funguje i jako handsfree a nabíječka pro mikrotelefon. Ten je v chodu udržován dvojicí nabíjecích AAA baterií (Ni-MH 750 mAh). Displej ručky je barevný a v jeho nabídce nalezneme několik přednastavených tapet. Samotná iniciace přístroje i jeho nastavení je díky přehlednému a jednoduchému českému menu bezproblémová. Trochu více si uživatel vyhraje s nastavením telefonu a základny, pokud si nepřeje být rušen žádnými tóny. Panasonic KX-TCD340 samozřejmě nabízí (jako většina novějších přístrojů) i možnost práce se zprávami SMS. Uživatele rovněž potěší přes 20 polyfonních melodií vyzvánění, z nichž si musí vybrat snad každý.
Výbava:HHHHH
Cena/výkon:HHHHH
Cena: 2 990 Kč

Panasonic KX-TCD280FXT

Bezdrátový set

Panasonic KX-TCD280FXT charakterizuje odolná konstrukce ručky. I když měl Panasonic na mysli především jeho odolnost proti nárazu při pádu ze stolu apod. či postříkání vodou, vyzkoušeli jsme, že mikrotelefon dokáže ustát i náraz po delším, přibližně pětimetrovém letu vzduchem. Výraz "hoď mi to sem", jímž požadujete přesměrování hovoru, dostává s tímto modelem tak trochu jiný náboj. Rozhodně jde o ideální model pro ty, kdo chtějí být v dosahu pevné linky na svém pracovišti, byť je jím třeba stavba. Z hlediska vybavenosti jde o průměrný kousek. Telefonní seznam pojme 200 čísel, vyzváněcí melodie a tóny počtem 15 skladeb dají vzpomenout na první mobily. Na druhé straně je vyzvánění dostatečně hlasité i pro hlučné prostředí. Displej je monochromatický, na denním světle je ovšem však dobře čitelný i při větším slunečním svitu. Byť základna vypadá rovněž masivně, jde o klasické řešení ta již proti náhodnému pádu chráněna není. Samozřejmě, jak je dobrým zvykem, funguje jako handsfree a nabíječka pro mikrotelefon. Ten používá dedikovanou Ni-MH baterii, provoz na klasické monočlánky tedy není u tohoto přístroje možný.
Výbava:HHHHH
Cena/výkon:HHHHH
Cena: 2 595 Kč

Panasonic KX-TG1100CE

KX-TG1100CE je skutečně v nabídce bezdrátových telefonů základním modelem Panasonicu, čemuž odpovídá i jeho základna, neumožňující hlasitý hovor. Mikrotelefon s oranžově osvětleným displejem nabídne pouze jeden řádek s údaji o čísle, několik stavových ikon a seznam, byť s pamětí na padesát jmen s čísly. Přístroj podporuje i CLIP (identifikaci příchozího hovoru), pokud to samozřejmě umožňuje síť operátora a vy máte tuto službu aktivovánu. TG1110 je přístrojem pro všechny, kdo chtějí nahradit svůj starší klasický telefonní přístroj bezdrátovým modelem, aniž touží či potřebují mít rozsáhlé množství funkcí. Telefon by tak mohl být reakcí spíše na potřeby nejstarší generace, která obvykle SMS vůbec nepoužívá, v mobil důvěru nemá a stále využívá služeb pevných linek. Ovšem samotné písmo na displeji je příliš úzké a rozhodně nemůže dostačovat potřebám této generace. Bohužel tento model na rozdíl od svých soukmenovců nepodporuje připojení a spolupráci s více základnovými stanicemi.
Výbava:HHHHH
Cena/výkon:HHHHH
Cena: 990 Kč

Panasonic KX-TG8120FX

Základnová stanice je kromě nabíjení telefonu určena i k základní obsluze záznamníku, který je v tomto modelu integrován. Panasonic KX-TG8120FX disponuje záznamníkem s jednou z nejdelších dob digitálního záznamu, jehož úložná kapacita činí až 40 minut. I zde lze zprávy vyzvednout přes heslo voláním z jiného telefonu. Celá základna je o něco skladnější než u modelu KX-TCD340, což je dáno absencí klávesnice na samotné základně. Mikrotelefon je osazen barevným displejem a oproti dalším modelům Panasonicu je hranatější. I když to na první pohled vypadá méně ergonomicky, tato ručka se velice příjemně drží. Zapuštění displeje sice mírně ze stran zužuje zorné úhly, ale to je skutečně záležitost, která bude vadit možná 1 % uživatelů. Navíc tuto malou vadu na kráse více než dostatečně anuluje skvěle řešení tlačítek. Podobně jako další model Panasonicu se záznamníkem i tento nabízí zvonění v podobě šestice tónů a 14 melodií. Kapacita seznamu činí 200 jmen a čísel, ke kterým je možné přiřadit VIP zvonění. Pro příjem SMS má telefon vyčleněnu paměť na 50 zpráv, s možností využití až 7 SMS účtů.
Výbava:HHHHH
Cena/výkon:HHHHH
Cena: 4 990 Kč

Philips SE3301

Zástupce řady SE3 od Philipsu, jmenovitě SE3301, představuje úplný základ nabídky přesněji řečeno méně vybavený telefon by v dnešní době neměl být ani na trhu. Základna tohoto přístroje skutečně slouží pouze k odložení a dobíjení mikrotelefonu (ručky). Ta je živena dvojicí dobíjecích AAA článků. Použitý displej je skutečně na dnešní poměry zastaralý, neboť jde o jednořádkový černobílý CSTN displej, který není podsvícen. Telefonní seznam pojme maximálně 30 jmen a čísel. Philips SE3301 je ale schopen pracovat s SMS kapacita jeho schránky je 10 standardních SMS zpráv. Ze služeb, které jsou závislé na službách operátora, je k dispozici pouze identifikace volajícího. U tohoto modelu nelze rovněž použít jeho připojení k více základnovým stanicím, k samotné základně lze připojit maximálně 5 přístrojů. Mikrotelefon však dokáže pracovat v režimu hlasitého hovoru (jako handsfree). I když přístroj přestavuje skutečné holátko, poskytuje kromě polyfonního vyzvánění i dobrý pocit z kvality zvuku přenášeného hovoru.
Výbava:HHHHH
Cena/výkon:HHHHH
Cena: 1 390 Kč

Autor článku