Hlavní navigace

Panda Security nabízí bezplatný antivirus na bázi cloudu

7. 5. 2009

Sdílet

Společnost Panda Security nabízí zdarma beta verzi produktu Cloud Antivirus. Dodavatel uvádí, že "v porovnání s průměrem v odvětví má o 50 % menší nároky na výkon počítače".
Tradiční antivirové produkty pro PC se spoléhají na mnohovrstvové lokálně instalované technologie, které zachycují každý soubor a kontrolují jej několika metodami (antivirus, heuristika, prevence před průniky, analýza chování...) . Tento proces vede ke zvýšenému využívání paměti a procesoru počítače.
Model ochrany na bází cloudu využívá nenáročnou klientskou aplikaci a architekturu serverů v centrále provozovatele. Díky tomu by měl zpracovávat a blokovat malware účinnější než produkty s lokální databází virů, protože celý proces je přemístěn na internetové servery. Aplikace blokuje škodlivé programy při pokusu o jejich spuštění a méně nebezpečné operace zatím provádí prostřednictvím kontroly na pozadí.
Panda Cloud Antivirus využívá technologii s názvem kolektivní inteligence. Každý nový soubor přijatý kolektivní inteligencí je do šesti minut automaticky klasifikován. Servery automaticky přijímají a třídí více než 50 000 nových vzorků denně a obohacují o ně databázi malwaru.
Cloud Antivirus obsahuje také nástroj proti spywaru a rootkitům. Uživatelé si mohou aplikaci zdarma stáhnout na webu http://www.cloudantivirus.com.