Hlavní navigace

Panda Security nabízí další ochranu založenou na internetové databázi

16. 9. 2008

Sdílet

Společnost Panda Security uvedla řadu svých produktů s číslem 2009: Panda Antivirus Pro 2009, Panda Internet Security 2009 a Panda Global Protection 2009

Společnost Panda Security uvedla řadu svých produktů s číslem 2009. Panda Antivirus Pro 2009, Panda Internet Security 2009 a Panda Global Protection 2009 má podle dodavatele minimalizovat potřeby zdrojů (jak PC, tak i šířky pásma) a využívat tzv. kolektivní inteligenci. Tyto techniky by mj. měly umožnit vystopovat místa, odkud se šíří nové škodlivé kódy.

"Kolektivní inteligence" funguje jako hostovaná online služba v reálném čase. Využívá internetovou databázi většiny známých vzorků malwaru. Tato databáze může fungovat na požádání, automaticky ale uživatele chrání při pohybu na webu, čtení e-mailů a používání instant messagingu. Z počítačů zákazníků se automaticky odesílají vzorky nových škodlivých kódů, což umožňuje on-line databázi neustále aktualizovat.
Systém by měl tedy nabídnout ochranu i proti hrozbám, které dosud nebyly zanesené do definic malwaru stahovaných do PC, eventuálně vůbec omezit potřeby stahování databází na lokální počítače.

Řešení Panda Security pro domácí uživatele navíc obsahuje novou verzi technologie Identity Protect určené pro ochranu osobních/důvěrných údajů. V nové verzi byl uveden i modul TruPrevent (2.0).

Viz také:
Artemis: hostované zabezpečení s cloud computingem
Cloud computing může zachytávat i malware
Stahování a ukládání vzorků malwaru se lze vyhnout