Hlavní navigace

PayPal Here nabízí autorizaci plateb v mobilu

18. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Andres Rodriguez - Fotolia.com
PayPal představil mobilní platební systém pro malé a střední podniky. Umožňuje přijímat online platby platební kartou v podstatě odkudkoli.

PayPal nabízí zdarma i miniaturní čtečku platebních karet, která ve spojení s chytrým telefonem umožní příjem plateb kartou i v terénu. PayPal touto službou míří zejména na stánkové prodejce a obchodní zástupce, využít ji samozřejmě mohou i větší podniky nebo jednotlivci. Služba PayPal Here umožňuje zpracovat platby pomocí kreditních i debetních karet, ale i platbu z účtu PayPal, který může být propojen například s bankovním účtem klienta.

Nová služba byla představena tento týden ve čtvrtek a nabízí bezplatnou aplikaci a miniaturní přenosnou čtečku, která umožní prodejcům načítání karet přímo pomocí smartphonu. Systém podporuje iPhony a iPady a také přístroje se systémem Android. Platbu je možné ověřit pomocí speciální čtečky, pomocí fotoaparátu v přístroji nebo ručním zadáním údajů o kartě.

Služba prozatím není otevřena pro všechny. PayPal ji v první fázi testuje s vybranými obchodníky v USA, Kanadě, Austrálii a Hongkongu. Po vyhodnocení testovací fáze by měl být systém ve zmíněných zemích nabídnut plošně všem zájemcům. PayPal předpokládá, že by k tomu mohlo dojít v průběhu dubna. Zavedení této služby chystá i v dalších zemích, prozatím ale nezveřejnil časový plán jejího rozšiřování.

CS24

PayPal Here

Prodejci platí pevnou sazbu 2,7 % z každé realizované platby, tedy nejen pomocí platebních karet, ale i při převodu z účtu. V USA bude možno přijímat i šeky, za jejichž zpracování si PayPal nebude účtovat vůbec nic.

PayPal vstupuje na trh, kde již existuje další nebankovní konkurence, nicméně doufá, že díky velkému počtu uživatelů po celém světě (údajně více než 100 milionů) má nespornou výhodu. Navíc už má propracovaný spolehlivý platební systém, který může ve své mobilní aplikaci využít.