Hlavní navigace

Phone assistant pro zlepšení komunikace

30. 4. 2007

Sdílet

Panasonic uvedl software Phone Assistant, který firmám nabízí komunikační rozhraní pro jeho digitální telefonní IP ústředny řady KX-TDA. Jde o balíček tří různých aplikací, kdy každá zastává vlastní funkci.

Panasonic uvedl software Phone Assistant, který firmám nabízí komunikační rozhraní pro jeho digitální telefonní IP ústředny řady KX-TDA. Jde o balíček tří různých aplikací, kdy každá zastává vlastní funkci.

První aplikací je osobní Phone Assistant, který každému pracovníkovi umožňuje ovládat svoji telefonní linku z počítače pomocí myši. Navíc poskytuje aktuální informace o dostupnosti volaných osob, zprostředkovává nastavení konferenčního hovoru, přesměrování, a řadu dalších funkcí. K dispozici je možnost vytvoření soukromých i pracovních databází kontaktů nebo využití stávajících adresářů aplikace Microsoft Outlook pro přímé volání. K aplikaci může být připojena také IP kamera.

Další částí softwarového balíku je Phone Assistant Status, určený hlavně pro vedoucí pracovníky a manažery, protože jim umožňuje sledovat komunikační aktivity všech členů týmu (až 128 linek) v reálném čase. Manažeři se mohou kdykoli připojit na kteroukoli linku, vstoupit do hovoru nebo jej převzít. Pro každý hovor je možné pořídit záznam. Software disponuje též přizpůsobitelnými funkcemi podávání zpráv.

Poslední aplikací balíku je tzv. Phone Assistant Manager, určený pro správu celého systému např. firemním IT oddělením. Prostřednictvím webového prohlížeče z kteréhokoli PC připojeného k firemní síti je možné kompletně spravovat nastavení jednotlivých uživatelů a stejně tak celé digitální IP ústředny. Administrátoři mohou sami provádět jednoduché úkony bez nutnosti volat externí servisní firmu. Systém je rovněž možno spravovat vzdáleně.

Tento software je k dispozici ve verzi Pro a Express. Rozdíl je v tom, že Pro je ideální pro vyzkoušení, protože nabízí plnohodnotnou funci zdarma po dobu 60 dnů. Express má naopak omezené funkce, ale je dostupná taktéž zdarma a funguje bez časového omezení.