Hlavní navigace

Platforma Steam přestane podporovat zastaralé systémy Windows 7 a 8

30. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Populární platforma Steam od příštího roku přestane oficiálně podporovat operační systémy Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Uživatelé, kteří je ještě mají nainstalované, budou muset přejít na novější verze Windows.

Na změnu upozornil náš sesterský web Cnews, podle nehož stejně už nové hry se už delší dobu spoléhají na technologie jako DirectX 12, které vyžadují Windows 10 a novější.

Také výrobci grafických karet pro starší systémy přestali vydávat ovladače (jak AMD, tak Nvidia). Přesto ale podle statistik někteří uživatelé zůstávají na starých verzích, Windows 7 nebo Windows 8.1. Nyní ale takovým uživatelům přibude další překážka nutící je přejít na novější operační systém.

Populární platforma Steam, která se využívá k distribuci her i dalšího software, totiž přestane od 1. ledna 2024 podporovat všechny verze Windows před desítkami.

„Tato změna je vyžadována, protože základní funkce ve službě Steam se spoléhají na vestavěnou verzi prohlížeče Google Chrome, která již ve starších verzích systému Windows nefunguje. Kromě toho budou budoucí verze Steamu vyžadovat aktualizace funkcí a zabezpečení systému Windows pouze ve Windows 10 a vyšších,“ píše se na stránkách Steamu.

ICTS24

Platforma zároveň doporučuje, aby lidé aktualizovali svůj operační systém co nejdříve. Microsoft ostatně skončil s aktualizacemi zabezpečení a technickou podporu pro Windows 7 v lednu 2020 a pro Windows 8.1 v lednu 2023.

„Počítače s těmito operačními systémy jsou po připojení k internetu náchylné k novému malwaru a dalším exploitům, které nebudou opraveny. Tento malware může způsobit špatný výkon nebo pád vašeho PC, Steamu a her. Tento malware lze také použít ke krádeži přihlašovacích údajů pro váš účet Steam nebo jiné služby,“ dodává Steam.