Hlavní navigace

Počítač ve dřevě

15. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Klávesnice dřevěná, myš dřevěná, monitor s dřevěným rámem a to vše zasazené do stylového dřevěného stolu připravené k používání.

Marlies Romberg, čerstvý absolvent Umělecké školy v nizozemském Utrechtu, vytvořil počítačovou stanici „Dear Diary 1.0“ využívající dřeva co nejvíce to jen jde. Samozřejmostí je, že celý stůl je z přírodního materiálu, jenže návrhář šel ještě mnohem dál, než je v podobných případech zvykem, ze dřeva jsou i tlačítka zapuštěné klávesnice (jejíž části jsou prý vyřezané laserem), celé tělo myši i rám monitoru.

To vše vypadá velmi zajímavě, není však známo, zdali stůl ukrývá i počítač s napájením, popravdě není vůbec jisté, že komponenty jsou ve zobrazeném návrhu funkční.

Naopak je jisté, že funkční je přiložený USB flash, který sice není ze dřeva, je z porcelánu a silikonu, na druhou stranu má umně vyvedenou imitaci staré pečeti.

Sestava není určena k prodeji, avšak pokud movitější zákazníci či výrobci luxustních počítačových/multimediálních sestav projeví zájem, jistě se dostane alespoň do zakázkové výroby. Případně můžete autora kontaktovat přímo zde.

Dřevěný počítač Dear Diary

Dřevěný počítač Dear Diary

Dřevěný počítač Dear Diary

Dřevěný počítač Dear Diary