Hlavní navigace

Počty odeslaných SMS zpráv lámou rekordy

18. 1. 2008

Sdílet

Uživatelé telefonů po celém světě odeslali závratných 43 miliard textových zpráv, aby popřáli svým blízkým šťastný nový rok 2008! Oznámila to společnost Acision, dodavatel technologií posílání zpráv a účtování pro více než 300 síťových operátorů a poskytovatelů služeb po celém světě.

Uživatelé telefonů po celém světě odeslali závratných 43 miliard textových zpráv, aby popřáli svým blízkým šťastný nový rok 2008! Oznámila to společnost Acision, dodavatel technologií posílání zpráv a účtování pro více než 300 síťových operátorů a poskytovatelů služeb po celém světě. Podle jejích údajů vzrostl globální objem zpráv SMS v novoročním období na přelomu roku 2007 a 2008 o 30 procent proti stejnému období loňského roku.

Silný růst byl zaznamenán na vyzrálých i rozvíjejících se trzích – v Portugalsku se množství odeslaných SMS o svátcích proti loňskému roku téměř ztrojnásobilo a holandský operátor KPN zaznamenal zdvojnásobení počtu zpráv odeslaných na Silvestra. Avšak skutečně největší růst byl zaznamenán na rozvojových trzích – například v Indii kde 220 miliónů mobilních účastníků odeslalo přes miliardu textových zpráv, což je 300% nárůst obvyklého denního množství. Filipíny si udržely pozici textové metropole světa – 50 miliónů mobilních účastníků zde odeslalo neuvěřitelné 1,39 miliardy textových zpráv.

Češi odeslali v porovnání s předchozím rokem na Silvestra celkově méně textových zpráv, ale uskutečnili více hovorů a odeslali výrazně větší počet multimediálních zpráv MMS.

Celkově bylo v průběhu silvestrovské noci v sítích českých mobilních operátorů odesláno téměř 290 tisíc multimediálních zpráv, což představuje 25% nárůst v síti operátora Telefonica O2, 24% nárůst počtu MMS v síti T-Mobile a 15% nárůst objemu MMS v síti operátora Vodafone.
Nenechte si ujít:
Telefónica O2 vydělala v Česku 50 miliard, pevné linky ji ale dělají starosti

Horké novinky u U:fona, aneb co se mění s novým rokem?

Nové mobilní technologie zásadně změní náš život!

Trendy a budoucnost konvergence sítí

T-Mobile rozšiřuje nabídku datových služeb

 

Autor článku