Hlavní navigace

Podzimní Computerworld 10/2024 je tady

7. 10. 2024

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Umělá inteligence a speciál Hvězdy českého IT jsou hlavními taháky tohoto vydání Computerworldu.

Shromažďování, čištění, organizování a zabezpečení údajů pro umělou inteligenci a strojové učení se stalo projektem samo o sobě – úsilím o řízení kvality dat, ve kterém hrají důležitou roli právě nástroje AI. Výsledkem tohoto přístupu může být enormní zlepšení data governance, což bude přínos pro celý podnik.

Použití nástrojů umělé inteligence k automatizaci data governance přináší okamžité výhody. Čím lepší má podnik data governance, tím lépe může jeho provoz strojového učení (MLOps, Machine Learning Operations) tyto údaje využívat k vytváření aplikací poháněných umělou inteligencí.

Obecněji řečeno – přidání AI do řešení data governance má pozitivní dopad na analýzu jakýchkoliv dat organizace, na zajišťování jejich kvality i na dodržování předpisů.

Proto přinášíme v aktuálním vydání seznam některých způsobů, jak AI modernizuje procesy pro data governance a jak mohou nástroje vylepšené umělou inteligencí pomoci zajistit úspěch aplikací AI/ML i při zpracování dat obecně.

Není to ale jediný text, kde se umělé inteligenci věnujeme. Rozebíráme i třeba její vliv na pracovní trh nejen v Česku, ale i ve světě, zjišťovali jsme, jak se AI promítne do dopravy – konkrétně do té vlakové, nebo také popisujeme, jak se bude měnit low-code programování pod vlivem umělé inteligence.

Uprostřed magazínu je také všitý speciál Hvězdy českého IT.

CS24

Magazín si můžete koupit zde.

Inspirativní čtení.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.