Hlavní navigace

Prohlížeč Opera 9.6 přináší nové funkce i vyšší rychlost

11. 10. 2008

Sdílet

Situace na trhu internetových prohlížečů přináší stále ostřejší konkurenci a Opera, která tvrdě bojuje o své místo na výsluní mluví o výrazných novinkách ve verzi 9.6 svého stejnojmenného prohlížeče.

Situace na trhu internetových prohlížečů přináší stále ostřejší konkurenci a Opera, která tvrdě bojuje o své místo na výsluní mluví o výrazných novinkách ve verzi 9.6 svého stejnojmenného prohlížeče.

Konkrétně Opera verze 9.6, která byla vypuštěna v tomto týdnu, přináší výrazné zrychlení, vylepšený e-mailový klient či lepší možnosti synchronizace. Norští vývojáři také informovali o tom, že rozšíří funkci Opera Link, takže uživatelé budou moci mnohem snáze používat svá osobní nastavení na jakémkoliv počítači (s Operou). Synchronizována bude historie navštívených stránek, záložky a osobní lišta.

Nová Opera přináší i vylepšený e-mailový klient Opera Mail, který nyní obsahuje speciální funkci pro uživatele s pomalým internetovým připojením, jimž se e-maily budou stahovat rychleji než dosud. Přibyla i funkce, která by měla pomoci uživatelům vyrovnat se se záplavou došlých e-mailů díky nastavení jejich priorit, což umožní ignorovat méně důležité zprávy.

Jon von Tetzchner, CEO Opery ve svém prohlášení sebevědomě tvrdí, že nový e-mailový klient je nyní ideálním komunikačním nástrojem a Opera Link přináší nadstandardní flexibilitu používání nového prohlížeče. Co se týká rychlosti, mělo údajně dojít ke zrychlení odezvy a nahrávání stránek oproti verzi 9.5.

Mezi další nové funkce patří možnost vidět obsah RSS kanálů ještě před přihlášení se k odběru zpráv, což podle slov vývojářů dá uživatelům přehled a orientaci v tom, co mohou z určitého zdroje očekávat.
Nenechte si ujít:
Opera 9.51 zvyšuje bezpečnost a stabilitu

Mozilla díky Firefoxu 3.0 posiluje, Opera stagnuje

Firefox, IE7, Opera a Safari v testu – v čem je který rychlejší?

Opera 9.5 přináší vyšší rychlost i nové funkce

Opera 9.5 je k dispozici už i v mobilní verzi

Opera 9.6 je k dispozici v 38 jazycích včetně češtiny, slovenštiny, ale třeba i indonézštiny, ukrajinštiny, estonštiny, hindštiny či tamilštiny a ve verzích pro Windows, Linux a Mac OS. Mezinárodní jazykový balíček má 7.1 MB, anglický pak 5,4 MB. Odkaz ke stažení je zde.