Hlavní navigace

První fámy o Samsungu Galaxy S5 se týkají těla přístroje

13. 6. 2013

Sdílet

 Autor: Samsung
Ještě ani nevyšuměl boom okolo nejnovější vlajkové lodi Samsungu, modelu Galaxy S4, a už se na povrch začínají dostávat první informace o jeho nástupci, Galaxy S s pořadovým číslem 5.

Jedna z nejčastějších stížností uživatelů aktuální novinky směřuje k použitému plastovému tělu. Jak poukazují odborné recenze i spotřebitelé, to nevypadá dobře zejména v porovnání s konkurencí. Například iPhone 5, HTC One, Nokia Lumia 925 i Sony Xperia Z využívají jako hlavní materiály sklo a/nebo hliník.

Jestliže jste ochotni utratit poměrně vysokou částku za nový telefon, přirozeně chcete, aby vypadal dobře. Podle webu Android Geeks bude Samsung Galaxy S5 součástí étosu Samsungu zvaného „Design 3.0“.

To v konečném důsledku znamená, že budoucí nejdražší smartphone v portfoliu Samsungu získá kovové tělo, aby mohl v oblasti designu a stavby těla lépe konkurovat ostatním značkám. Informace pochází od „důvěryhodného zdroje blízkého jihokorejskému výrobci telefonů.“

O kovovém tělu se hovořilo i v souvislosti se Samsungem Galaxy Note 3, který by taktéž mohl být součástí kolekce Design 3.0.

Samsung se již nechal slyšet, že plastový design a stavba znamená, že může být vyrobeno a doručeno k zákazníkům velké množství zařízení, naopak kovová alternativa by mohla znamenat zdržení dodávek.

CS24

Nicméně například Apple v tomto ohledu evidentně problém nemá. Jakmile se zařízení „vyprodají“, je velká pravděpodobnost, že omezený počet je úmyslně k dispozici, aby byla vytvořena poptávka a vznikl dojem popularity.

Zdroj: IDG News Service