Hlavní navigace

První SSD Secure EC s 256-bit šifrováním

20. 11. 2009

Sdílet

 Autor:
Verbatim představil SSD Secure ExpressCard vybavený hardwarovým 256-bitovým AES šifrováním.

Verbatim nabízí SSD Secure ExpressCard s hardwarovým 256-bitovým AES šifrováním, které garantuje vysoké zabezpečení uložených dat. Hardwarové šifrování s povinným zadáváním přístupového hesla chrání uložená data i tehdy, pokud disk padne do nepovolaných rukou. Bezpečnost navíc umocňuje fakt, že po 10 neúspěšných pokusech o zadání hesla je veškerý obsah disku automaticky smazán. Novou funkcí je možnost přidělení hesla pro návštěvníky, které zpřístupní všechna nebo jen vybraná data třetím osobám.

SSD disk je velmi robustní a odolný vůči nárazům a vibracím. To z něj činí ideální vysokokapacitní přenosné úložiště. Klíčovou výhodou technologie SSD je také nízká spotřeba, která se projeví výrazně delší výdrží notebooků a netbooků při provozu na baterie, vysoká rychlost a odolnost vůči nárazům, protože neobsahuje mechanické pohyblivé prvky jako klasické disky. SSD Secure ExpressCard je okamžitě připraven k použití bez nutnosti předchozí instalace softwaru či administrátorských oprávnění. Disk můžete je možné použít i jako dlouhodobé rozšíření kapacity vašeho netbooku či notebooku.

SSD Secure ExpressCard od Verbatimu je možné uložit do PCI ExpressCard slotu, který je běžnou součástí moderních přenosných počítačů. Je k dostání v kapacitách 32 GB a 16 GB za 3160 a 1860 korun (přibližně 122 a 72 euro), přibýt by k nim měl i 64GB model.

Verbatim SSD Secure ExpressCard