Hlavní navigace

Pure

1. 12. 2008

Sdílet

Kaskadérské kousky a závody terénních čtyřkolek. Na počítače i next-gen konzole zamířil nový závodní titul ...


Kaskadérské kousky a závody terénních čtyřkolek. Na počítače i next-gen konzole zamířil nový závodní titul Pure, který zaujme nejen milovníky rychlých kol a vůně benzínu, ale především obdivovatele šílených kaskadérských kousků a zběsilých honiček v členitém terénu. Tentokrát nemají hlavní slovo klasické offroady, nýbrž stále populárnější benzínové čtyřkolky.
Na popularitu těchto terénních vozítek sázejí výrobci především. Do své virtuální garáže postupně naskládáte hned několik výstavních kousků, které si navíc od základu vytvoříte podle vlastních představ. Montování čtyřkolky je pro technicky zdatnější jedince absolutní nirvána, neboť na svém vozítku měníte a ladíte veškeré části, každou drobnost. Při stavbě začnete pochopitelně volbou kostry, následuje montáž vidlice, odpružení, brzd, motoru, převodovky, boostu, sedla, stupaček a dalších částí, jež mají vliv jak na jízdní vlastnosti, tak i na vzhled. Čtyřkolku lze vhodnou volbou částí sestavit tak, že je použitelnější buď spíše pro freestylové kousky, nebo pro rychlé závody. V tomto směru méně zdatným konstruktérům hra pomůže automatickou volbou toho či onoho stylu jízdy. Profík si ovšem od nápovědy radit nenechá a uzpůsobí si vozítko tak, aby mu vyhovovalo ve všech směrech. Nesmíme zapomenout ani na základní barvu a různé airbrushe, které čtyřkolce dodají ten správný styl.
Základním herním módem je dlouhodobá série závodů World Tour. Na jejím začátku si vyberete jednoho z nabízených šesti závodníků, pocházejících z různých koutů světa, s nímž posléze absolvujete tutoriál a deset závodních turné. Každé z nich tvoří zhruba čtyři až šest eventů, rozdělených do čtyř skupin obtížnosti. Během světových turné se postupně účastníte třech typů závodů – ve freestyle ohromujete diváky kaskadérskými kousky, ve sprintu se na krátké trati soustředíte hlavně na rychlost a konečně nasbírané zkušenosti zúročíte v komplexním závodě. Umístění na předních příčkách vám v každém závodě zaručí nejen bodový zisk a postup do vyšší kategorie, ale i nové součástky pro vašeho miláčka.
Samotné závodění v Pure nabízí vysoce adrenalinový zážitek, který vás naprosto pohltí a budete se opravdu skvěle bavit. Jakmile dostanete do ruky ovládání všech kaskadérských skoků, už se od obrazovky nehnete. Škoda jen toho, že tyto kousky nemají větší vliv na konečné umístění, takže později závodění sklouzává trochu ke stereotypu.

Autor článku