Hlavní navigace

Race Driver 2 - tak trochu jiné závody

17. 12. 2003

Sdílet

Codemasters představují pokračování úspěšných závodů ToCA Race Driver...

Ani jste nestačili několikrát pořádně dojet vynikající závodní hru ToCA Race Driver (recenze) a už se na vás Codemasters tlačí s novým pokračováním. Jmenuje se Race Driver 2: The Ultimate Racing Simulator a do obchodů by se mělo dostat na konci dubna příštího roku. Hra je vytvářena pro PC a konzoli Xbox.



Autoři se nechávají slyšet, že chystaný Race Driver 2 přinese spoustu nových prvků a vylepšení. Samozřejmostí je propracovaný příběh, který vás opět nechá zakusit slasti a strasti profesionálních závodníků. V průběhu hry na vás čeká 31 šampionátů po celém světě, složených z celkem 52 licencovaných i smyšlených tratí. Velkým zpestřením je 15 různých druhů závodních stylů, které během vaší kariéry budete muset zvládnout. Můžete se těšit například na Open Wheel Grand Prix, Super Truck Racing, Stockcar Oval Racing, Rally, Rallycross, Ice-Racing, Formula Ford, Classic Racing, Convertible Racing, Street Racing, GT Racing, DTM, V8 Supercars a Performance Cars. Race Driver 2 nabízí celkem 35 různých vozů, mezi nimiž nechybí Ford GT, Koenig C62, Land Rover Bowler Wildcat a Jaguar XJ220.



Na jedné trati změří síly až 21 závodníků, obdařených vylepšenou umělou inteligencí. Codemasters slibují dech beroucí grafické zpracování, čemuž budete jistě při pohledu na nově zveřejněné screenshoty věřit. Jak to však bude vypadat s hardwarovými nároky? Race Driver 2 údajně poběží na novém enginu, a tak se můžete těšit na poměrně slušnou rychlost i na pomalejších strojích.

Autor článku