Hlavní navigace

Rayman 3 - nové dobrodružství

8. 2. 2003

Sdílet

Pohádkový frajer Rayman se opět vrací na pole interaktivní zábavy, aby znovu uchvátil jak malé, tak i odrostlejší hráče. Co všechno vám nová dobrodružství přinesou, se dozvíte v našem článku. Vypadá to, že Rayman 3 míří velmi vysoko.

Poprvé jsme se s frajerem Raymanem mohli setkat v roce 1999 (mluvím o PC - úplně poprvé se objevil již velmi dávno na stařičkém ATARI). Tehdy byl ještě ve 2D grafice s poměrně jednoduchým prostředím. To mu ale ani v nejmenším neubíralo na hratelnosti. Druhý díl nazvaný Rayman 2: The Great Escape si již oblékl kompletní 3D kabátek a svým zpracováním fascinoval všechny hráče, kteří se třeba jen malinko setkali s touto hrou. Minulý rok nám vývojáři z Ubi Softu přinesli trochu jinak koncipovaného Raymana - byly to šílené závody Rayman M s jeho přáteli i nepřáteli. Na letošní březen je ohlášen již čtvrtý díl s tímto vykutáleným hrdinou. Rayman se opět vrátí k hopsání a skákání, házení a střílení, kopání a běhání... Zkrátka se nám představí tak, jak ho všichni již velmi dobře známe.


Rayman 3: Hoodlum Havoc poběží ve vylepšené 3D grafice. Všechny postavy budou doslova hýřit barvami, celé prostředí bude plné efektů a pohybujících se předmětů. Dokonce se dočkáte i náhlých změn počasí či mimiky hrdinovy tváře. Menších změn se dočkal i pohyb kamery. Rayman bude opět zachraňovat svět a aby toho nebylo málo, ještě k tomu ho čeká vysvobození dobrého kamaráda ze zajetí jedné obludy. Autoři si pro Raymana přichystali nové pohyby a schopnosti - např. Grapple, Super Helicopter a The Power Fist. Chybět ve hře nebudou ani nepřátelé, kterých bude kolem dvaceti druhů, přičemž každý bude mít své atypické chování a strategii. Na konci každého důležitějšího levelu pak bude klasický boss, který vám pořádně znepříjemní život. Krom vynikající akce autoři nezapomněli ani na naše mozečky. V třetím dílu bychom se měli dočkat mnohem složitějších hlavolamů, než tomu doposud bývalo. Během hry by se měly objevit i dvě nové postavy (Murphy a Globox), které budou Raymana doprovázet.


V lednu se na veřejnost dostala demoverze hry, která nám nabídla první tři levely (Dangerous Game, Bad Sauce a Highland Drifters) v krásné grafice a s velmi chytlavou hratelností. Rayman 3: Hoodlum Havoc vyjde nejen na PC, ale i na konzolích PlayStation 2, GameCube a Xbox.Tuto hru by si jistě neměl nechat uniknout žádný hráč 3D hopsaček.

Autor článku