Hlavní navigace

Recenze: Belkin Washable Mouse

23. 9. 2008

Sdílet

Společnost Belkin připravila zajímavou novinku. Jedná se o novou verzi počítačové myši, jež je omyvatelná vodou. Její použití se hodí nejen do kanceláří, ale i do provozů, kde je hygiena na prvním místě.

CS24

Pokud s počítačem pracujete denně několik hodin, jistě to znáte - myš i klávesnice začnou postupem času měnit barvu, jak se na nich zachytávají nejrůznější nečistoty. A pracujete-li například v nemocnici, obchodě s jídlem nebo provozujete internetovou kavárnu, tak jistě potvrdíte, že možnost myš občas opláchnout a pořádně vydrbat by byla velmi praktická věc. Tak přesně toto nabízí počítačová myš od společnosti Belkin s označením Washable Mouse, kterou skutečně opláchnout můžete.

Washable Mouse si neklade velké ambice konkurovat drahým profesionálním produktům, jedná se o klasickou myš, kterou lze kdykoli řádně omýt. Nicméně tím nechceme říci, že se s myší špatně pracuje. Samozřejmě nejde o miss ergonomie, ale přesto lze s Belkin Washable Mouse pracovat i delší dobu bez únavy ruky. Myš je vyrobena na povrchu z gumového materiálu, takže se velmi dobře drží v ruce. Nechybí ani rolovací ploška jako náhrada kolečka. Rolování probíhá klouzáním prstu po plastikové plošce. O úspěšném „klouzání“ informuje svítící modrá dioda, která však není nezbytná. Myš je postavena na optickém snímači, přičemž ji většina povrchů nepůsobí větší problém.

Verdikt
Pokud se potýkáte s častým zašpiněním myši a s tím spjatým čištěním, je Belkin Washable Mouse optimální volbou. Jediné, na co je třeba dávat pozor, je samotný USB konektor, který by do kontaktu s vodou přijít neměl.

Cena vč. DPH: 799 Kč vč. DPH

Poskytl: Belkin

- - Adam Nosek