Hlavní navigace

Recenze: Lagua 17" Black

30. 11. 2008

Sdílet

Pokud plánujete koupi brašny pro svůj 17-palcový notebook a nehodláte přitom utratit příliš mnoho peněz, zpozorněte, právě pro vás je určena následující recenze.

CS24

Vnější vzhled brašny s označením Lagua 17" Black působí střídmým a konzervativním dojmem. O oživení designu se snaží bílé orámování na okrajích, jež je sice na první pohled příjemné a oku lahodící, ovšem nese s sebou velké riziko ušpinění, neboť jsou to právě rohy a okraje brašny, které jsou při používání nejvíce vystaveny interakci s okolím.


Produkt disponuje trojicí úložných prostorů: přední kapsa bude zřejmě sloužit k uložení mobilního telefonu, dokladů, propisovacích tužek a dalších drobných předmětů, na něž zde čeká celkem 10 přihrádek. Střední prostor, určený pro přenášení notebooku, nás přesvědčil svým důkladným bočním polstrováním, poněkud hůře však v našich očích dopadlo vyztužení velkých ploch (tedy přední a zadní strany brašny), jež považujeme spíše za nedostatečné. A konečně posledním dostupným prostorem pro uložení drobných předmětů je malá plochá kapsa na zadní straně brašny.

Pokud bychom se zaměřili na provedení ramenního popruhu, tak ten vychází z našeho testu se vztyčenou hlavou, disponuje pohodlným měkkým polstrováním a je vybaven pevně uchycenými kovovými karabinkami, jež dávají naději na dlouhodobější trvanlivost. Méně spokojení jsme byli s provedením jezdců na použitých zipech, jejich úchyty jsou totiž vyrobeny z gumy, což působí poněkud „laciným“ dojmem.

Verdikt:

I přes výše uvedené výtky se jedná o produkt s vynikajícím poměrem ceny k užitné hodnotě. Pokud se smíříte s bílými okraji brašny, které zakrátko získají šedivo-hnědý odstín, a nebude vám vadit použití pouze průměrných materiálů, můžete se pro vás jednat o zajímavou variantu.

Cena: cca 700 Kč s DPH

Zapůjčil: Bostar s.r.o., www.bostar.cz

- - Jan Mazal