Hlavní navigace

Recenze: Landscape Pro

30. 5. 2016

Sdílet

 Autor: Anthropics
Britská firma Anthropics Technology, známá spíše svým programem Portrait Professional, nabízí novinku v podobě fotoeditačního programu Landscape Pro. Jedná se o novinku nejen ve stáji této firmy, ale o editační program, který nabízí skutečně revoluční změny v práci s fotografiemi.

Jedná se o výrazné zjednodušení práce s fotografiemi krajiny. Změnit můžeme prakticky cokoliv, ale přitom se vyvarujeme práce s vrstvami, která občas amatérům přivádí kopřivku. Výrazné změny ve svých fotografiích přitom dosáhneme bez jakékoliv znalosti retušování. A aby bylo ještě lépe, vedle klasického samostatného programu (Windows i Mac) dostaneme do ruky i plug in pro Photoshop, Lightroom a Aperture.

Landscape Pro

Práce s programem asi nemůže být jednodušší – po otevření obrázku se objeví menší pracovní okno s nabídkou řady možností jako je voda, písek, skála či tráva. Tím si označíme patřičná místa a program si sám odhadne, kam až na fotografii sahají. Pokud se netrefí přesně, jednoduše to přemažeme nebo naopak rozšíříme. Další krok je potom další, opět neobyčejně jednoduchá práce s osvětlením, saturací nebo teplotou světla. Vedle těchto fotografických efektů si ale můžeme pohrát přímo s jednotlivými oblastmi, takže začneme upravovat třeba vodu nebo písek. Zvlášť mimořádně si můžeme vyhrát s oblohou, kde jedním kliknutím změníme polední jas s oblohou bez mráčku za odpolední mraky či předvečerní oblohu těsně před bouřkou.

Landscape Pro

 

Verdikt

Top produktRozhodně se nejedná o nějaký automat na HDR, Lanscape Pro toho zvládne mnohem víc a výsledek navíc nezíská nepříjemné zrno, které pronásleduje většinu pokusů o HDR, zejména pak ty, které pracují s jediným snímkem. Vedle práce s JPG si můžeme upravovat rovnou soubory ve formátu RAW. A když k tomu připočteme velice příznivou cenu pod 40 dolarů, není co řešit. Software si právem vysluhuje ocenění Top produkt PCWorldu.

 

Pro: Velice jednoduchá a hlavně fungující úpravy krajiny

Proti: Nic

Celkem: 95 procent

CS24

Výrobce: Anthropics Technology

Cena: 39,95 USD (asi 1 000 Kč)

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.