Hlavní navigace

Recenze: Sluchátka pro pařany

2. 10. 2014

Sdílet

 Autor: Kingston
Když se řekne Kingston Technologies, pak první, co nás napadne, budou pravděpodobně nejrůznější paměťová média. To ale není všechno, co v katalogu této firmy najdeme.

Jednou z méně očekávaných věcí jsou sluchátka s poněkud nakynutým názvem Kingston HyperX Cloud Gaming Headset. Tak se na ně podívejme.

Na něco s cenou těsně pod 100 dolarů je způsob balení nečekaně promyšlený a luxusní. Místo dnes obvyklého obalu z tvrdého plastiku je zde všechno obalené u umělé hmotě, přitom krabici pohodlně otevřeme, nic nepadá, prostě promyšlené a krabici budeme moci k transportu používat delší dobu.

Kingston HyperX Cloud Gaming Headset

Sluchátka můžeme připojit prakticky k čemukoliv – od počítače přes mobil až po Xbox, Playstation 4 nebo dokonce Zune. Jedná se o výsledek spolupráce se švédskou firmou QPAD, což je na podařeném designu vidět. Ovšem firemní sluchátka OH-90 jsou podezřele podobná a přisadil bych si na to, že se jedná o lehce vylepšenou a updatovanou verzi stejných sluchátek. Kombinace hliníku a kůže zaručuje, že sluchátka mají na první dotyk příjemný a solidní pocit, aniž by přitom vážily jako cihla.

Základní kabel měří metr a je určen jak pro mikrofon, tak pro reprodukci, k dispozici máme i dvoumetrovou prodlužku, adaptor pro mobil a ovládání hlasitosti. Mikrofon je samozřejmostí, a pokud nám z nějakého důvodu nevyhovují kožená sluchátka, v krabici najdeme i sametovou verzi. Díky tomu jsou sluchátka pohodlná nejen na uších, ale nebudou vadit ani na plešaté hlavě.

Kingston HyperX Cloud Gaming Headset

Při puštěném zvuku odfiltrují spolehlivě zvuky z okolí, ale používat je místo sluchátek určených u ochraně uší asi nepůjdou, na sekačce si vylámou zuby. Nicméně kvůli tomu jsme je asi nekupovali. Dynamický rozsah je značný, basy slyšíme bez problémů, i když celkově zvuk „ohulíme“ na maximum.

O něco horší je to s mikrofonem. Ten sice na povídání přes Skype bohatě stačí, nicméně má nějakou slabost pro cokoliv, co v pozadí šumí, takže běžící chladič počítače, běžící lednička nebo klimatizace budou tvořit nepříjemně hlasitý šum.

Verdikt

Celkově lze konstatovat, že za cenu pod 100 dolarů představují sluchátka HyperX Cloud příjemný, spolehlivý, pohodlný a hlavně zvukově podařený doplňek naší sbírky. Díky solidnímu materiálu jsou sluchátka pohodlná i po několika hodinách.

Pro: Kvalitní konstrukce, výtečný zvuk

Proti: Mikrofon by snesl vylepšení

Celkem: 85 procent.

ICTS24

Výrobce: Kingston Technologies

Cena: okolo 2 tisíc Kč

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.