Hlavní navigace

Reportáž z akce Petr Čech a přátelé + Battlefield 2 launch party

23. 6. 2005

Sdílet

EA Sports partnery akce Petr Čech a přátelé, Battlefield 2 launch party...

V sobotu 18. června se před Starou celnicí v blízkosti Náměstí Republiky v Praze uskutečnila akce Petr Čech a přátelé, na níž jste mohli kromě jiného pálit na jednoho z nejlepších gólmanů světa, obdivovat míčové kouzelníky na 24. úrovni a také naslouchat vtipům užvaněného NPCčka jménem Leoš Mareš. Co je však podstatné, díky EA Sports, kteří na akci spolupracovali, jste si mohli zahrát Fify, Nhlka a další hry z jejich bohaté stáje, a to je důvod, proč o tom vlastně píšeme.

Všemu předcházela páteční tisková konference, která se konala v prostorách luxusního autosalónu. Po sérii ryze sportovních dotazů jsme se dostali ke slovu i my a padla otázka, jak jsou na tom přítomní s hraním počítačových her (videozáznam zde). Češi hrají všichni, na PC i na konzolích, Jiří Jarošík spíš příležitostně, zato Tomáš Hübschman a Petr Čech jsou sehraná pařanská dvojka. Jak je na tom kapitán londýnské Chelsea jsme se nedozvěděli. Bylo nám pouze sděleno, že pan John Terry na položenou otázku nemůže odpovědět, ale to se vlastně dalo čekat. Terry je totiž velkým fandou Pro Evolution Soccer a s Konami nedávno uzavřel smlouvu ohledně propagace pátého dílu slavné série na Britských ostrovech. Na rozdíl od chutného občerstvení zůstávala desítka počítačů a kupodivu i párek konzolí dlouho mimo zájem hladových přítomných. Teprve až když se Petr Čech chopil ovladače a jal se na plazmové obrazovce prohánět vytuněná fára v NFS: Underground 2, přidali se i další a zástupci EA mohli být spokojeni. Sluší se dodat, že všichni fotbalisté si vedli nad očekávání dobře a tím nám jen potvrdili, že dříve mluvili pravdu.
Na zmiňované pokračování úspěšné závodní série od Electronic Arts si ale budete muset ještě nějaký ten pátek počkat. Již nyní si však můžete vyzkoušet další hru od této známé herní společnosti, která se konečně dostala i do České republiky. Jde o očekávanou válečnou akci Battlefield 2, z níž jsme na začátku týdne přinesli první dojmy a jejíž vyčerpávající exkluzivní recenzi najdete v prázdninovém GameStaru.
U příležitosti uvedení této akční pecky na trh pořádá společnost EA Czech tento týden v sobotu (25. června 2005) v 16,00 hod. velkou launch party v Paláci Flora. Příchozí si budou moci vyzkoušet Battlefield 2 na jednom z třiceti počítačů nebo si hru přímo pořídit se speciální slevou. A pokud vám při tom všem virtuálním válčení pěkně vyhládne, dáte si vojenský gulášek přímo z polní kuchyně a vrhnete se do dalších lítých bojů. :-)