Hlavní navigace

Retro rádio může mít i ty nejmodernější funkce. Jak vybrat správný přístroj?

27. 8. 2020

Sdílet

 Autor: Africa Studio / Shutterstock.com
Víte o tom, že i retro rádio může mít celou řadu moderních funkcí?

Rádio je velmi ceněný pomocník v pracovním i domovním prostředí. Poslechem příjemné hudby nebo mluvy přijdeme často na jiné myšlenky, a díky zprávám jsme stále v obraze.

Proč si moderní retro rádio pořídit?

Dopřát si poslech běžných radiových stanic má svůj význam. Člověk se obklopí informacemi a hudbou, která mu nejvíce vyhovuje a dokáže se tak dostat do příjemného rozpoložení. Retro rádio navíc pomocí chytrých funkcí dokáže umožnit poslech tisíců internetových rádií a podcastů, a to díky připojení k síti Wi-Fi. Mimo jiné můžete i pomocí Spotify a dalších aplikací hudbu streamovat. Pomocí Bluetooth si na rádiu lehce přehrajete obsah například z vašeho telefonu. USB port zase zajišťuje připojení flash disku.

Jaké napájení rádia zvolit?

Přenosná rádia, která si s sebou budete brát na chalupu nebo je různě přemísťovat v rámci domácnosti či pracovního prostředí, je lépe mít na bateriové napájení. U síťových přístrojů je nutné stále ponechat rádio zapojené do klasické zásuvky. Třetí možnost je vybrat si model podporující kombinované napájení ze sítě i z baterií.

CS24

Jak si přejete rádio ovládat?

Tlačítkové přístroje je snadné obsloužit i v prašném prostředí, zatímco rádio s displejem umožní provádění i složitějšího nastavení stanic či zvuku. Intuitivní dotykový displej zase zajistí pohodlné ovládání rádia a jeho propojení s dalšími přístroji. Je jen na vás, která z těchto možností je vám nejbližší.

Budete pro svou potřebu používat kuchyňské rádio, radiomagnetofon, digitální rádio, radiobudík nebo internetové rádio, které se připojí k domácí síti a nabízí poslech tisíců různých druhů stanic? I retro kousky můžou mít nejmodernější funkce.