Hlavní navigace

Říjnový update Windows 10 už klepe na dveře

5. 9. 2018

Sdílet

 Autor: Microsoft
Aktualizace s pracovním názvem Redstone 5 vyjde oficiálně jako October 2018 Update. Ano - podle všeho už příští měsíc.

Víme, kdy vyjde příští update Windows 10, ostatně, má to přímo ve svém pojmenování. Podzimní balíček bude znám jako Windows 10 October 2018 Update.

Spíš než set nových funkcí se od něj očekává kolekce menších vylepšení a aktualizací. Microsoft jej ohlásil na berlínském veletrhu IFA, kde, jak je dobrým zvykem, vyzdvihl i hardwarové novinky svých partnerských firem.

Mezi ty patří konvertibilní notebook Lenovo Yoga C630 WOS s nejnovějším procesorem Qualcomm Snapdragon 850 či pokrokový Lenovo Yoga Book C930 s dotykovým displejem místo klávesnice. Stranou nezůstal ani 2v1 Dell Inspiron 13 7000 nebo herní notebook Acer Predator Triton 900 s vyklápěcím displejem.

Ze svých novinek pak Microsoft vyzdvihl hlavně Surface Go, cenově dostupnější verzi tabletů řady Surface.

Zpět ovšem k nejnovějšímu updatu Windows 10! Zatím sice není známa jeho konkrétní podoba, Microsoft však obvykle vydá několik dávek opravujících bugy, než mezi uživatele pustí konečnou verzi buildu.

Známo zatím není ani konkrétní datum vydání, ten dubnový byl ale odsunut až na poslední den v měsíci, ačkoliv Windows Insideři zpravidla obdrží konečnou verzi dříve.

I proto se dá očekávat, že říjnový update obdrží už v průběhu září, přičemž testování a zpětná vazba od Insiderů by společnosti poskytlo dostatek dat k rozhodování, zda může konečnou verzi začít distribuovat i mezi běžné uživatele.

Jak se na update připravit? Zatím všechny updaty provázely stížnosti části uživatelů týkající se náhlé distribuce, která jim tak komplikovala práci.

CS24

Abyste nemilému překvapení předešli, v Nastavení Windows Update upravte Dobu aktivního používání, během které se systém při aktualizování nebude automaticky restartovat.

V případě používání Windows 10 Pro můžete update dokonce o celý rok pozdržet.