Hlavní navigace

Samsung Galaxy Note 4: první 4K smartphone přijde v září

23. 5. 2014

Sdílet

 Autor: Samsung/PCadvisor.co.uk
Samsung Galaxy Note 4, o němž se předpokládá, že by mohlo jít o vůbec první smartphone s displejem se 4K rozlišením, bude pravděpodobně představen 3. září na akci Samsung Unpacked.

Samsung sice nezmínil Galaxy Note 4 jeho jménem, ale není zase tak složité dovtípit se, jak by se další model mohl jmenovat. Dosud o tomto phabletu mluvil korejský gigant jako o příštím nebo novém Galaxy Note.

Předchozí verze Galaxy Note byly vydány okolo měsíce září, a vypadá to, že ani Galaxy Note 4 nebude výjimkou. Informované zdroje naznačily, že by Note 4 mohl být představen ještě před veletrhem IFA 2014, na akci Samsung Unpacked 3. září. Očekává se, že novináři na tuto akci dostanou pozvánky v průběhu srpna.

Pod pokličkou bude Galaxy Note 4 podle nepotvrzených zpráv skrývat nedávno představený procesor Qualcomm Snapdragon 805. Jde o čtyřjádrový čip schopný taktování až na 2,7 GHz, vybavený GPU Adreno 420. Qualcomm jej nazývá Ultra HD procesor, protože podporuje 4K rozlišení. Potenciálně by tedy Galaxy Note 4 mohl být prvním smartphonem se 4K displejem.

Zdroj: IDG News Service