Hlavní navigace

Santa Rosa dozná inovací

24. 9. 2007

Sdílet

Na konferenci Intel Developer Forum padly informace týkající se mimo jiné platformy Menlow a aktualizace Santa Rosy.

Na konferenci Intel Developer Forum padly informace týkající se mimo jiné platformy Menlow a aktualizace Santa Rosy.
Santa Rosa Refresh – V lednu roku 2008 Intel představí takzvaný Santa Rosa Refresh, aktualizaci procesorové technologie Intel Centrino, která bude obsahovat příští generaci 45nm high-k mobilního procesoru s kódovým označením Penryn. Bude rovněž disponovat vylepšenými prvky pro lepší zpracování grafiky. Notebooky disponující aktualizovanou technologií Santa Rosa obsahují čipovou sadu Mobile Intel 965 Express, síťové připojení Next-Gen Wireless-N a 82566MM and 82566MC Gigabit Network Connection, případně také paměť Turbo Memory.

Produkční plán („roadmap“) pro přenosné počítače – Novou generaci procesorové technologie Montevina Intel uvede zhruba v polovině roku 2008. Montevina obsahuje nový 45nm high-k mobilní procesor Intel Penryn a novou generaci čipové sady s podporou pamětí DDR3. Montevina bude první procesorovou technologií od Intelu pro přenosné počítače, která nabídne rovněž možnost integrovaných bezdrátových technologií Wi-Fi a WiMAX a díky tomu i kvalitnější širokopásmový přístup k internetu. Součástí Monteviny je mimo jiné integrovaná podpora HD-DVD/Blu-ray. Firmy ocení technologie širší možnosti správy dat a nové bezpečnostní funkce. S přibližně o 40 procent menší velikostí komponent bude Montevina ideálním základem přenosných počítačů všech velikostí včetně těch nejmenších.

Wi-Fi – 802.11n/Cisco – Již 4. září 2007 byla ohlášena spolupráce společností Intel a Cisco na testování interoperability pracovní verze 2.0 standardu 802.11n. Cílem je zajistit spolehlivý výkon a kompatibilitu mezi přenosnými počítači založenými na platformě Centrino a bezdrátovými sítěmi Cisco.

Platforma Intel „Menlow“ přinese internet do kapsy v celé jeho kráse již v roce 2008 – Intel v první polovině roku 2008 představí platformu s kódovým označením Menlow. Ta byla navržena speciálně pro MID a UMPC a v porovnání s prvními UMPC na trhu bude mít asi desetkrát nižší spotřebu. Platforma Menlow je založena na 45nm Hi-k nízkoenergetickém procesoru s kódovým označením Silverthorne a čipové sadě nové generace Poulsbo. Kromě toho bude v zařízeních založených na platformě Menlow možno volitelně mít i bezdrátové technologie – od Wi-Fi přes 3G až po WiMAX.

 

Autor článku