Hlavní navigace

Savage - lidé proti zvířatům

2. 3. 2003

Sdílet

Zapomeňte na moderní budoucnost! Za několik tisíc let se lidé vrátí k přírodě, zavrhnou všechny výkřiky techniky a svedou boj s inteligentními, agresivními zvířaty. Stane se tak v připravovaném mixu FPS a RTS od týmu S2 Games.

V současné době je poměrně těžké vytvořit revoluční hru, která by se dlouhé týdny držela na nejvyšších příčkách světových žebříčků. Proto se čím dál více vývojářů pouští do experimentů se smícháním několika žánrů do jednoho celku. Mezi takové hry se řadí i Savage, na které v současné době pracují S2 Games. Původně sedmičlenný tým vytvářel nejprve tuctovou strategii. Postupem času ale z prosté RTS vznikla multiplayerová hra, kombinující klasickou strategii a 3D akci se špetkou RPG prvků.


Příběh je celkem jednoduchý. Ocitnete se v daleké budoucnosti, kde však nenarazíte na létající automobily, skateboardy bez koleček, virtuální realitu, ani na budovy o tisíci patrech nad i pod zemí. Za několik tisíc let se člověk vrátil k přírodě, a jakoby zapomněl na všechnu tu "modernost", zalezl zpět do lesů, kde obdělával půdu, choval dobytek a jeho nejúčinnějšími zbraněmi se staly sekery či meče. Zatímco se lidé stávali kočovníky a farmáři, agresivnější zvířata jakýmsi způsobem získala něco málo inteligence a chytrosti navíc. Nutno však podotknout, že to bylo s lidskou pomocí. Jedna žena jménem Ophelia se totiž postavila proti lidské rase, a proto zvířecí mutanty verbovala do boje proti lidem. Ti však nebezpečí vycítili, a tak znovu začali využívat vymožeností fyzikálních zákonů. Jejich pomocníky se stal magnetismus, elektřina, chemie a též tajná magie.


Ve hře si můžete vybrat, jakým způsobem se do boje proti nepřátelům vrhnete. Nabízí se strategické i akční pojetí:


RTS

Pokud si hráč zvolí hru strategickou, ocitne se kdesi v nebesích a z ptačí perspektivy se stará o základní potřeby městečka. Mezi ně patří obstarávání surovin, rozmnožování populace, stavba příbytků a městských budov, cvičení jednotek, výzkum nových technologií, vývoj nových zbraní apod.


3D AKCE

Omrzí-li hráče strategická část, může se pustit do boje tváří v tvář nepříteli. K dispozici bude first a third person pohled. Váš hrdina (na výběr je osm lidských a osm nelidských postav) se ocitne u městského centra a branami města se vydá do boje. V akci bude moci použít kolem dvanácti zbraní, mezi něž patří meče, sekery, luky, kuše, ale i kouzla a zbraně na elektrickém, magnetickém a chemickém principu. Ty však bude moci použít v závislosti na tom, jak moc vyspělou technologii máte. Ve vašem putování vám nebrání takřka nic. Přiložené mapy (cca 20) mají být velmi rozlehlé a nápadité. Pokud vám nebudou stačit, můžete si vytvořit vlastní. Hrdinu si budete moci mírně vylepšovat zkušenostními body a tím zdokonalovat jeho sílu, rychlost apod.


Savage je určena pro 64 hráčů a zapojíte se přes servery iGames, na kterých by se mělo hrát údajně zdarma. Pokud vás S2 Games jejich chystanou novinkou zaujali, již tento měsíc si ji budete moci na vlastní kůži vyzkoušet v hratelné demoverzi a brzy na to by se měla dostat i do prodeje.

Autor článku