Hlavní navigace

Coffee Break: [SCP] SafeDX Cloud Platform – Cloudové služby pod jednou střechou

30. 9. 2021

Sdílet

 Autor: SafeDX
Během posledních let se stále více provozovatelů datových center zaměřuje na komplexní servis pro zákazníka, který zahrnuje nabídku služeb reagující na aktuální trendy v ICT. Ne jinak je to v případě SafeDX, poskytovatele řízených IT a cloudových služeb ve vlastním datovém centru vybudovaném dle standardu TIA942/Tier III.

Vysočanské datové centrum má dlouholeté zkušenosti s provozováním aplikací založených na OpenStack technologiích. V loňském roce byla nabídka služeb kompletně zrevidována a vedle již tradičních housingových služeb, či pronájmu značkových nebo na míru konfigurovaných dedikovaných serverů SafeDX nabízí řešení virtuální infrastruktury jako službu. Poslední novinkou je [SCP] SafeDX Cloud Platform, komplexní enterprise řešení se všemi výhodami opensource architektury.

[SCP] SafeDX Cloud Platform je cloudová orchestrační platforma, ve které je možno efektivně využívat a řídit zdroje jako jsou fyzické či virtuální servery a kontejnery, a to jak v datovém centru na území ČR, tak skrze cloudy třetích stran jako je Microsoft Azure nebo AWS.

Řešení je navrženo na platformě openstack, která nabízí výkonné virtuální servery a požadované služby pro cloud computing. Umožňuje přístup ke sdíleným a konfigurovatelným prostředkům, jako jsou sítě, servery, úložiště, aplikace a služby, které lze rychle zřídit a uvolnit s minimálním úsilím. Vedle nízkých nákladů mezi další přednosti využití openstacku patří nezávislost na jednom poskytovateli řešení, významné možnosti customizace, rychlost vývoje a dostupnost aktualizací při garantování vysokých standardů bezpečnosti a stability. Nadstavba [SCP] SafeDX Cloud Platform umožňuje správu vlastních IT zdrojů, ať již se jedná o on-premise, privátní nebo veřejný cloud a obsahuje předpřipravené prostředí Kubernetes.
Autor: SafeDX

Řešení je navrženo na platformě openstack, která nabízí výkonné virtuální servery a požadované služby pro cloud computing. Umožňuje přístup ke sdíleným a konfigurovatelným prostředkům, jako jsou sítě, servery, úložiště, aplikace a služby, které lze rychle zřídit a uvolnit s minimálním úsilím. Vedle nízkých nákladů mezi další přednosti využití openstacku patří nezávislost na jednom poskytovateli řešení, významné možnosti customizace, rychlost vývoje a dostupnost aktualizací při garantování vysokých standardů bezpečnosti a stability. Nadstavba [SCP] SafeDX Cloud Platform umožňuje správu vlastních IT zdrojů, ať již se jedná o on-premise, privátní nebo veřejný cloud a obsahuje předpřipravené prostředí Kubernetes.

Platforma dává zákazníkovi ucelený pohled na organizaci jeho projektů a na stav běžících zdrojů. Vše je možné velmi dobře monitorovat a spravovat. Platforma efektivně podporuje DevOps přístup, který urychluje vývoj a nasazování aplikací, ať už úplně nových, nebo při nahrazování starých.

Výhody kontejnerového uspořádání spočívají ve sdílení zdrojů, a tudíž celkově urychlují požadované činnosti. Předpřipravené prostředí Kubernetes poskytuje širokou škálu možností využití jejich potenciálu bez vendor lock – in limitů. Nadstavba [SCP] SafeDX Cloud Platform poskytuje pravidelně aktualizované prostředí Kubernetes, které se uplatňuje nejen při vývoji software, ale i při správě kritické infrastruktury, velkého množství interních aplikací či při vývoji a správě webů. Platforma je využívá servery a datová úložiště pořízené v rámci programu HPE GreenLake.
Autor: SafeDX

Výhody kontejnerového uspořádání spočívají ve sdílení zdrojů, a tudíž celkově urychlují požadované činnosti. Předpřipravené prostředí Kubernetes poskytuje širokou škálu možností využití jejich potenciálu bez vendor lock – in limitů. Nadstavba [SCP] SafeDX Cloud Platform poskytuje pravidelně aktualizované prostředí Kubernetes, které se uplatňuje nejen při vývoji software, ale i při správě kritické infrastruktury, velkého množství interních aplikací či při vývoji a správě webů. Platforma je využívá servery a datová úložiště pořízené v rámci programu HPE GreenLake.

[SCP] SafeDX Cloud Platform poskytuje uživatelsky příjemné a automatizované prostředí Kubernetes, které je připravené pro vývoj generického software i specifických aplikací, které mohou efektivně doplňovat funkcionalitu ERP systémů, jako je SAP, nebo systémů CRM v oblasti B2B či B2C. Zákazníci v prostředí [SCP] Kubernetes Cluster vyvíjejí například řešení pro řízenou dokumentaci (DMS), webhosting či digitalizaci podniků v oblasti nákupu, řízení logistiky dodavatelsko-odběratelských řetězců či řízení lidských zdrojů, jelikož [SCP] Kubernetes Cluster poskytuje širokou paletu Kubernetes funkcí bez vendor lock-in omezení, která jsou známá z prostředí veřejných cloudů.

[SCP] je nabízena formou služby v několika balíčcích, které jsou konfigurovány dle plánovaného využití zákazníkem. Vedle prověřených konfigurací, které jsou obvykle konzumovány prostřednictvím výhodných měsíčních paušálů je samozřejmá možnost konfigurace dle požadavků zákazníka, včetně propojení s veřejným či privátním cloudem v nichž jsou vývojová, testovací a produkční prostředí.

Flexibilní nastavení dle aktuálních potřeb zákazníka (výkon, operační paměť, úložiště, počet VM) umožňuje rychlou reakci na aktuální změnu požadavků. Zákazník má zároveň absolutní kontrolu nad provozními náklady spojené s užíváním platformy díky vlastní konfiguraci vybraných zdrojů a jejich přiřazení členům týmu. Vedle zdrojů lze volit i z několika úrovní uživatelských práv, která jsou hojně využívána zejména v organizacích s rozsáhlou vývojovou agendou.
Autor: SafeDX

Flexibilní nastavení dle aktuálních potřeb zákazníka (výkon, operační paměť, úložiště, počet VM) umožňuje rychlou reakci na aktuální změnu požadavků. Zákazník má zároveň absolutní kontrolu nad provozními náklady spojené s užíváním platformy díky vlastní konfiguraci vybraných zdrojů a jejich přiřazení členům týmu. Vedle zdrojů lze volit i z několika úrovní uživatelských práv, která jsou hojně využívána zejména v organizacích s rozsáhlou vývojovou agendou.

[SCP] SafeDX Cloud Platform je k dispozici i ve formě POC prostředí ve více konfiguracích, pro vyzkoušení je třeba pouze bezplatná registrace na webových stránkách www.SafeDX.eu.

SafeDX s.r.o, dceřiná společnost globální technologické společnosti Foxconn uvedla inovovanou [SCP] SafeDX Cloud Platform na český trh na jaře 2021. SafeDX na českém a evropské trhu působí již pátým rokem a je významným partnerem předních technologických společností. Pro uvedení [SCP] si zvolila službu HPE GreenLake společnosti Hewlett Packard Enterprise. Spojení unikátní cloudové služby a technologicky vyspělého hardware přináší zákazníkům flexibilitu a nečekané možnosti správy zdrojů při zachování tradiční stability a bezpečnosti.

Byl pro vás článek přínosný?