Hlavní navigace

Seagatu se výrazně dařilo

21. 1. 2008

Sdílet

Společnost Seagate zaznamenala za poslední čtvrtletí minulého roku velký úspěch, mimo jiné prodala více jak 50 milionů pevných disků a měla největší zisk v historii.

CS24

Obrat byl 3,42 miliardy amerických dolarů, což je přibližně 400 milionový nárůst proti poslednímu čtvrtletí roku 2006. Společnost však dokázala podstatně lépe hospodařit než v minulých letech, zisk se jí podle dnes zveřejněné zprávy podařilo více jak ztrojnásobit, z 140 na 403 milionů dolarů.

"Během posledního čtvrtletí minulého roku měla společnost Seagate rekordní prodeje a tržby, naučila se nové věci a zaznamenala zvýšenou poptávku po datových nosičích," řekl ředitel společnosti Bill Watkins. "Výroba paměťových zařízení zůstává jednou z nejdůležitějších a také nejzajímavějších. Jsme si jisti našimi vizemi, technologiemi, naše jedinečné kvality nám pomohou růst i v tomto čtvrtletí a přinejmenším dvojnásobit meziroční zisk," dodal Watkins.

Společnost si je svoji pozicí očividně velmi jistá. Zda to tak opravdu bude, ukáže až čas. Nabízí se také otázka nakolik se konečně v roce 2008 prosadí tolik opěvované Solid State disky, mnohými považovány za nástupce klasických pevných disků, které právě společnost Seagate vyrábí.

- - Tomáš Šulc