Hlavní navigace

Šéf Facebooku: udělal jsem spoustu chyb

22. 11. 2010

Sdílet

Mark Zuckerberg promluvil na konferenci Web 2.0 o novém e-mailu, který jeho společnost chystá, i o tom, jak zvládá řízení tak velké firmy.

Facebook minulý týden potvrdil, že opravdu vyvíjí svůj vlastní e-mail. Jeho šéf Mark Zuckerberg následně poskytl více než hodinový rozhovor na konferenci Web 2.0 v San Franciscu. A prozradil toho na sebe opravdu hodně. "Myslím, že jsem při řízení (své) společnosti udělal spoustu chyb," řekl Zuckerberg. "Pokud se však podíváme na Facebook, jde o krásný příklad toho, že pokud děláte produkt, který mají lidé rádi, můžete si dovolit udělat hodně omylů. Je to i poučení pro ostatní: soustřeďte se na vytváření něčeho, co mají lidé rádi a bude to mít hodnotu."

Zuckerberg se v rozhovoru dotknul mnoha různých oblastí včetně toho, jaké to je - řídit třetí nejhodnotnější internetovou společnost v USA, jaké si vzal ponaučení z problémů okolo soukromí na Facebooku a v neposlední řadě i o "konkurenční válce" s Googlem.  Navíc také prozradil několik zajímavých faktů, jako například to, že více než 50% uživatelů Facebooku se na něj připojuje minimálně jednou denně.