Hlavní navigace

Service Pack pro Vista se blíží

14. 1. 2008

Sdílet

Již za necelé tři týdny oslaví Microsoft první narozeniny Windows Vista. Hned po nich by měl následovat Service Pack 1 pro tento zatím nepříliš oblíbený systém. Dnes vyšel jeho další build.

Ten nese označení 6001.17128.080101-1935 RC (Release Candidate), má velikost 445MB a jedná se o neveřejný build dostupný pouze pro 15 000 betatestrů po celém světě. RC znamená již téměř hotovou verzi, něco mezi betaverzí a finální verzí, ale bližší k hotovému programu. To značí jediné: očekávaný Service Pack 1 se blíží, vyjít by měl již za měsíc.

Windows Vista se za necelý rok na trhu příliš neuchytil, používá jej necelých 10% počítačů po celém světě, vyjádřeno v číslech cca 100 milionů počítačů. Mnoho lidí s upgradem na Vistu čeká právě na vydání Service Packu, od kterého si slibují větší stabilitu, zmenšení hardwarových nároků či větší bezpečnost a kompatibilitu. Zda se jim tato očekávání vyplní, není zatím jasné.

Co je však přinejmenším vysoce pravděpodobné je to, že prodejnost Windows Vista s vydáním Service Packu 1 půjde nahoru, alespoň to tvrdí řada analytiků v oboru.

- - Tomáš Šulc