Servírované zdraví pro Google zaměstnance

8. 6. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © underdogstudios
Pokud si kafeterii v Googlu představujete jako místo, kde kodéři každý den pojídají steaky s hranolkami, nemáte tak docela pravdu. Americký gigant totiž v posledních osmnácti měsících spustil nový program, jehož cílem je servírovat zaměstnancům zdravou stravu.

 

Na pomyslný seznam výhod, které Google nabízí svým pracovníkům, si od nynějška můžete připsat i zdravější stravu. Oddělení Global Food Program, které se v Googlu zabývá tvorbou jídelníčků pro tisíce zaměstnanců po celém světě, totiž během minulého roku postupně upravovalo jídelníčky zaměstnanců tak, aby byly zdravější.

„Životnímu prostředí i vašemu zdraví více prospívá strava, která je bohatá na zeleninu,“ uvedl ředitel Global Food Program v Googlu Michiel Bakker. „Takže pokud se nám podaří přimět více lidí k tomu, aby jedli méně masa a více zeleniny, bude to mít pozitivní dopad nejen na ně, ale i prostředí okolo nás.“

ICTS24

Bakker představil svůj projekt v pátek na konferenci BiteSV v americkém městě Santa Clara, kde se sešli lidé z technologického průmyslu s experty na jídlo. Prvním krokem bylo podle Bakkera školení kuchařů v Googlu tak, aby uměli zaměňovat zeleninu za maso takovým způsobem, že si zaměstnanci amerického gigantu nebudou připadat ošizení. Jak uvedl Bakker, existuje například způsob, jak grilovat květák, aby měl podobnou chuť, jako grilované maso.

„Nejlepší je to prostě udělat a moc o tom nemluvit,“ dodal Bakker.

I když prvotní změny se udály v centrále Googlu v kalifornském Mountain View, americký gigant se snaží, aby zdravě jedli i jeho zaměstnanci v dalších částech světa, tudíž by se zdravějších pokrmů měli dočkat třeba i pracovníci v Evropě. Global Food Program se stará o provoz více než sedmi desítek restaurací Googlu na světě, které obsluhují přes 75 000 lidí.