Hlavní navigace

Sharp startuje výrobu LCD v Sakai

20. 10. 2009

Sdílet

 Autor:
Sharp spustil výrobu LCD panelů v nové továrně v japonském Sakai, která bude jako první používat skleněné substráty 10. generace.

Po téměř dvou letech výstavby a investici přibližně tří miliard euro se Sharp stala první společností na světě, která dokáže vyrábět LCD panely vhodné pro LCD televize a profesionální monitory využitím skleněných substrátů 10. generace o rozměrech 2,88x3,13 metru. 10. generace skleněných substrátů je o 70 procent větší než 8. generace používaná v továrně Sharp Kameyama II. Maximální výstupní kapacita 72000 skleněných substrátů znamená, že Sharp bude schopný v budoucnu vyrábět až 13 miliónů 40“ panelů pro LCD televize ročně.

V komplexu Sakai se budou vyrábět i nové LCD panely Sharp UV2A, což je vylepšená verze ASV (Advanced Super View).

„Uspíšili jsme začátek výroby z důvodu narůstající poptávky po vyspělé LCD technologii,“ říká Hiroshi Sasaoka, CEO Sharp Electronics Europe. „V Sakai máme k dispozici know-how a potřebnou kapacitu pro výrobu našich současných AQUOS LED televizi s nejnovější generací LCD panelů a můžeme tak dále upevňovat naši pozici na trhu coby technologického lídra,“ pokračuje Sasaoka. Továrna v Sakai je klíčem k vysoce efektivní výrobě displejů z tekutých krystalů pro takto dynamicky roztoucí trh.

Ve výrobním komplexu v Sakai, na jehož ploše 1,27 miliónů čtverečních metrů bude mít místo také továrna Sharpu na tenkovrstvé solární články, se podle plánu mělo začít s výrobou v březnu 2010, projekt se však podařilo dokončit o několik měsíců dříve. Celý komplex je vybaven LED osvětlením prostřednictvím více než 100 000 úsporných elektroluminiscenčních diod. Současně budou na střechách továrny instalovány solární panely o kapacitě 18 megawattů za účelem částečného pokrytí spotřeby energie. „To vše zdůrazní naši vůdčí pozici v oblasti LCD technologií a také potvrdí naše smělé tvrzení, že jsme ekologicky vyspělou společností,“ uzavírá Sasaoka.

Obchod s displeji z tekutých krystalů a dalšími elektronickými komponentami tvoří jednu třetinu celkových prodejů společnosti Sharp.

Sharp Sakai