Hlavní navigace

Skype Translator už je zpřístupněn pro Microsoft Windows 8.1

17. 12. 2014

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Microsoft vydal vůbec první preview verzi aplikace Skype Translator, která umí v reálném čase překládat konverzace z angličtiny do španělštiny a naopak.

Služba byla poprvé představena v květnu tohoto roku a nyní je zcela zdarma dostupná ke stažení pro operační systém Windows 8.1. Pro začátek je podporována pouze mluvená angličtina a španělština a přes čtyři desítky jazyků v psané formě (přes chat ve Skypu). Korporátní viceprezident pro Skype a Lync Gurdeep Pall z Microsoftu na blogu uvedl, že Skype Translator „otevře nekonečné možnosti“.

„Technologie Skype Translatoru byla vyvinuta tak, že aplikace se zlepšuje s tím, jak ji používáte. Jinými slovy, program je čím dál chytřejší. Začínáme s angličtinou a španělštinou. Jakmile začne preview verzi Skype Translatoru používat více lidí, kvalita překladu v těchto jazycích se dramaticky zlepší.“

Skype Translator je součástí programu Microsoftu zabývajícího se umělou inteligencí. Podobné projekty vede i Google a Apple, kteří pracují na chytrých hlasových asistentech. Microsoft doufá, že jeho služba pomůže prolomit jazykové bariéry. Jak však podotýkají experti, klíčová bude kvalita překladu.

„Skype Translator nahrává konverzace a následně je analyzuje a učí se z nich,“ dodali na blogu Microsoftu Mo Ladha a Chris Wendt. Účastníci jsou na nahrávání hovoru jasně upozorněni na jeho počátku - hovory jsou po jejich ukončení rozděleny na menší části a anonymně uloženy na serverech Microsoftu.