Hlavní navigace

Smart-1: správa bezpečnostních prvků založená na softwarové blade architektuře

3. 9. 2009

Sdílet

Check Point uvedl novou řadu zařízení pro správu bezpečnostních prvků Check Point Smart-1. Nová řada čtyř zařízení podle dodavatele podnikům přináší rozšiřitelné řešení, jež sjednocuje řízení bezpečnostní politiky pro síť, IPS i koncové body a zároveň poskytuje kapacitu až 12 TB pro logování provozu.

Bezpečnostní administrátoři investují velké úsilí do řízení bezpečnostní politiky zodpovědné za zabezpečení sítě a koncových bodů. Zařízení Smart-1 jsou dle Czech Pointu navržena tak, aby tento proces zjednodušila. Jednou konzolí mohou administrátoři spravovat bezpečnostní politiku IPS, koncových bodů a celé sítě. Prostřednictvím unikátní architektury softwarových bladů společnosti Check Point lze podle aktuální potřeby rozšířit standardní schopnosti zařízení Smart-1 přidáním dalších řídicích bladů pro správu sítě. Smart-1 též zefektivňuje bezpečnostní management tím, že nabízí integrovanou diskovou kapacitu pro ukládání veškerých logů napříč všemi podnikovými zařízeními. Tato vlastnost administrátorům pomáhá splňovat bezpečnostní standardy a provádět hloubkové analýzy možných incidentů.

Point Smart-1 má nabízet díky velké kapacitě úložného prostoru a vysokému výkonu snadný přístup k datům o provozu sítě. Až 12 TB (terabytů) integrovaného diskového pole RAID poskytuje přibližně tříletý přehled o všech záznamech firemního síťového provozu. Systémový výkon umožňuje ukládat až 30 000 logů za sekundu. Díky vestavěné podpoře Storage Area Networks (SAN) a rychlé optické konektivitě eliminuje zařízení Smart-1 náklady na zajištění, nasazení a údržbu vyhrazené infrastruktury pro ukládání dat.

CS24

 

Řada Smart-1 zahrnuje:

  • Smart-1 150: bezpečnostní správa pro velké podniky a poskytovatele služeb; pokrývá 150 a více bezpečnostních bran a poskytuje až 12 TB diskového prostoru.

  • Smart-1 50: bezpečnostní správa pro podniky a poskytovatele služeb; pokrývá 50 až 150 bezpečnostních bran a poskytuje až 4 TB diskového prostoru.

  • Smart-1 25: bezpečnostní správa pro podniky; pokrývá 25 až 50 bezpečnostních bran a poskytuje až 2 TB diskového prostoru.

  • Smart-1 5: bezpečnostní správa pro střední podniky; pokrývá 5 až 25 bezpečnostních bran a poskytuje až 500 GB diskového prostoru.