Hlavní navigace

Smart Security 4 a NOD32 Antivirus 4 od Esetu jsou k dispozici pro betatesty

24. 11. 2008

Sdílet

Pro veřejné beta testování byla firmou Eset uvolněna další generace produktů Smart Security a NOD32 Antivirus, a to ve verzi 4. Proces veřejného testování bude předcházet oficiálnímu vydání, plánovanému na první polovinu roku 2009. Betaverze jsou ke stažení na www.eset.cz/download/beta.

Pro veřejné beta testování byla firmou Eset uvolněna další generace produktů Smart Security a NOD32 Antivirus, a to ve verzi 4. Proces veřejného testování bude předcházet oficiálnímu vydání, plánovanému na první polovinu roku 2009. Beta verze jsou ke stažení na www.eset.cz/download/beta.
Verze 4 obou produktů obsahují více než 50 vylepšení proti stávajícím verzím. ESET svou pozornost soustředil především na základní vlastnosti, které uživatelé vnímají nejvíce a jsou podle něho pro efektivní práci s bezpečnostním software nejdůležitější: přívětivé a jednoduché uživatelské rozhraní, minimální požadavky na výkon počítače a především schopnost proaktivně odhalovat všechny druhy počítačových hrozeb díky pokročilé heuristice obsažené v technologii ThreatSense.
Beta testeři se ve verzi 4 setkají i s těmito funkcionalitami:
· Integrovaný SysInspector pro hloubkovou analýzu a diagnostiku různých částí operačního systému a integrovaná technologie Anti-Stealth odhalující rootkity.
· Podpora přenosných počítačů rozpozná, jestli počítač běží na baterii, načež automaticky odloží některé naplánované úlohy, případně upozorní uživatele před stažením větší aktualizace.
· Kontrola vyměnitelných médií automaticky skenuje soubory spouštěné z USB, CD, případně jiných přenosných vyměnitelných médií.
· Samostatný ovladač pro léčení souborů – pro jistotu řešení problému s infiltrací hned po startu PC.
· Automatické dočasné vypnutí dialogových oken, pokud na počítači běží prezentace nebo hra.
· Firewall modul kontroluje i šifrovanou komunikaci přes HTTPS a POP3, v novém „učícím“ režimu je povolená všechna komunikace; pravidla jsou vytvářena na základě interakcí uživatele (jen v Smart Security).
· Citlivější filtrování nevyžádané pošty díky optimalizovanému Antispam modulu, bez znatelného poklesu výkonu počítače (jen v ESET Smart Security).

 

Autor článku