Hlavní navigace

SmartErase: mazání DVD namísto lámání média

4. 8. 2008

Sdílet

Funkce SmartErase přepisuje původní data uložená na disku náhodnými znaky tak, aby původní data již nebylo možno číst žádnou mechanikou.

Společnost Lite-On představila 4 nové DVD vypalovačky vybavené funkcí SmartErase, která je určena k vymazávání dat z DVD±R (DL) a CD-R disků.

SmartErase přepisuje původní data uložená na disku náhodnými znaky tak, aby původní data již nebylo možno číst žádnou mechanikou. Po zavedení charakteristiky SmartErase se tak uživatel podle výrobce nemusí obávat jakéhokoli přístupu k důvěrným informacím, které byly na disku uloženy.

Funkce SmartErase bude implementovaná v základním softwarovém balíčku Nero 7, který bude připojen novým k DVD vypalovačkám. Uživatelé, kteří budou chtít vymazat data na disku, mohou v programu Nero zvolit dvě možnosti:

Quick Erase (rychlé vymazání) – funkce, která vymaže informace, jež jsou uloženy v bloku Lead-in a data, která jsou uložená na první stopě disku. Výsledkem je, že mechanika není schopna číst data z disku, nicméně s použitím softwaru určeným pro znovuzískávání dat je šance, že jistá data mohou být stále dostupná z částí disku, která nebyla přepsána.

Full Erase (úplné vymazávání) přepisuje celý disk. Tato funkce zabere vice času než Quick erase, ale všechna data jsou vymazána permanentně.