Hlavní navigace

Sony DVD Walkman D-VE7000S

1. 11. 2006

Sdílet

Sony DVD Walkman D-VE7000S je opravdu jiný, než ostatní přenosné DVD přehrávače. Chybí mu totiž víko s displejem. Žádný notebookový styl se tedy už nekoná…

CS24

Sony DVD Walkman D-VE7000S je opravdu jiný, než ostatní přenosné DVD přehrávače. Chybí mu totiž víko s displejem. Žádný notebookový styl se tedy už nekoná…




Stačí se podívat na fotografii a hned uvidíte, že tu není žádné odklopné víko s LCD a přehrávač tak tvoří vlastně jen necelé tři centimetry tlustá placka, přičemž širokoúhlá obrazovka zabírá značnou část jejího povrchu. I na ní – na jako ostatně každé tohoto typu, kterou jsem měl možnost vidět – najdete nějaký ten šum. Boční úhel pohledu ale bez potíží dovoluje sledovaní obrazu dvěma osobám – právě pro ně jsou připraveny i dva sluchátkové výstupy po straně. Ty ještě doplňuje speciální A/V konektor, který se dá přepnout na vstup či výstup. Tento posuvný přepínač je ale také zároveň to jediné, co není ochráněno při zapnutí Hold, zamezujícího nechtěnému zmáčknutí některého z ovládacích tlačítek, kterých je tu požehnaně. DVD Walkman totiž nabízí kompletní ovládání a nastavování parametrů, což je velice příjemné, a tak na cestách můžete nechat dálkový ovladač doma.

Slušné ovládání

Specialitou přehrávače však není pouze neobvyklý tvar, ale i v ceně dodávaná lehounká kolébka zajišťující nejen dobíjení a díky dvojici zabudovaných reprosoustav i hlasitý poslech. Konektor dobíjení naštěstí nechybí ani samotnému videowalkmanu, takže dobíječku můžete zapojit i napřímo.

Jak již bylo řečeno, D-VE7000S nabízí na svém těle zcela kompletní ovládání – škoda pouze sdružených tlačítek rychlého převíjení s přeskokem po kapitolách. Je to škoda o to větší, že pětipolohové joystickové tlačítko při samotném přehrávání filmu nemá vůbec žádnou funkci... A když jsme u zabudovaných tlačítek – jedním operativně vypnete displej, a protože ten přece jen vyžaduje značný příděl energie, poznáte to při obyčejném poslechu muziky na dvojnásobně delší provozní době.


Prakticky kompletní ovládání by bylo opravdu výborné – nebýt sdružených tlačítek rychlého převíjení s přeskokem po kapitolách (větší obrázek).


Spolehlivý

Baterie upozorňuje na vybití dosti dlouho dopředu, dobijí se i při přehrávání a vydrží tak na 1,5 filmu, tedy necelé tři hodiny. Jeden film, třebas extrémně dlouhý, prohlédnete většinou v pohodě a i kdyby ne, tenhle přehrávač má tu vzácnou vlastnost, že pokud vám dojde energie, právě uprostřed promítání, D-VE7000S si místo zapamatuje (!) a po připojení napájení, od něj pokračuje. Tohle se opravdu nevidí! Tato funkce se však hodí i v okamžiku, kdy se vám náhodou povede přepnout nějaké tlačítko, např. přesměrovat video vstup na videovýstup.

D-VE7000S je skutečně výborný a hlavně spolehlivý přehrávač, který se neztratí ani v DivX. Širokoúhlé LCD je navíc opravdu obrovské a i výdrž na baterie je slušná. Zkrátka doporučení hodná věcička!


Doková stanice je velice lehká, ale nabízí slušné možnosti a ani zvuk není tak špatný, jak bychom možná očekávali (větší obrázek).




Pohodové a přehledné ovládání je soustředěno do pravého rohu (větší obrázek).


Foto: Sony

- - Bohumil Herwig, IDG on-line