Hlavní navigace

Sony Memory Stick PRO-HG - rychle už od července

Sdílet

Divize Záznamová média a energie (RME) společnosti Sony oznámila uvedení první řady produktů Sony Memory Stick PRO-HG, která bude v prodeji od července 2007. Plní tak slib uvedení - 2. polovina roku 2007

CS24

Formát „Memory Stick PRO-HG“ je rozšířením formátu „Memory Stick PRO“ a nabízí vysoký výkon pokrývající potřeby koncových uživatelů produktů digitální zábavy.


Média Memory Stick PRO-HG mají rozměr „Duo“1 a budou se vyrábět s kapacitou 1 GB, 2 GB a 4 GB. Díky rychlosti čtení/zápisu 30 MB/s (240 Mbps) umožňují rychlý přenos velkých objemů dat a také záznam videa a fotografií ve vysokém rozlišení v reálném čase. Memory Stick PRO-HG Duo je ideální pro digitální zrcadlovky, high-endové digitální videokamery nebo digitální videokamery, jejichž uživatelé potřebují manipulovat s velkými objemy dat. Média Memory Stick PRO-HG jsou plně zpětně slučitelná se zařízeními určenými pro karty Memory Stick PRO a umožňují v nich využití přenosové rychlosti 13 MB/s (104 Mbps).

Kromě uvedení řady Memory Stick PRO-HG Duo bude také rozšířena nabídka příslušenství pro formát Memory Stick, včetně uvedení adaptéru Memory Stick Duo ExpressCard označeného MSAC-EX1, který maximalizuje přenosovou rychlost médií Memory Stick PRO-HG Duo a je slučitelný se všemi notebooky vybavenými slotem ExpressCard.

Médium Memory Stick PRO-HG Duo při vložení do adaptéru MSAC-EX1 v PC vybaveném slotem ExpressCard za určitých podmínek měření dosahuje přenosové rychlosti 30 MB/s (240 Mbps). To znamená, že lze hodinu videa natočeného kamerou Memory Stick HD Handycam v režimu SP přenést do PC za přibližně 2 minuty.

Podle zveřejněných informací byly výsledky naměřeny na následující sestavě:

  • Čtečka/zapisovačka: adaptér Memory Stick Duo ExpressCard „MSAC-EX1“
  • Přenos dat 8bitovým paralelním rozhraním.
  • PC: VAIO VGN-AR92US
  • OS: Windows Vista Ultimate
  • CPU: Core2 Duo T7600 2,33 GHz
  • RAM: 2 GB
  • HDD: 80 GB x 2 (RAID 0)
  • Přenosová rychlost byla měřena při záznamu souboru o velikosti 922 MB ihned po naformátování média. Skutečná rychlost přenosu dat závisí na podmínkách měření

Foto: Sony,

- - Václav Maletínský